Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015MAIERU: „Cuibul visurilor” vede lumina tiparului cu ajutorul administrației locale!

07/12/2012 13:26:21 Iulia STUPINEAN  
Publicația literară “Cuibul Visurilor” va fi tipărită începând de anul viitor! Banii necesari vor fi asigurați de la bugetul local al comunei Maieru în funcție de tirajul stabilit pentru fiecare număr al revistei.

În decursul lunii noiembrie a acestui an, Consiliul Local Maieru a aprobat o Hotărâre privind susținerea financiară a publicației literare “Cuibul Visurilor”, al cărei număr inaugural a apărut în anul 1996.

În perioada 1968 – 1976, revista a apărut în 7 numere, fiind la acea vreme prima publicație școlară din mediul școlar, avându-l ca director fondator pe Sever Ursa. De-a lungul timpul, la această revistă au scris și publicat mai mulți măiereni talentați, dar și personalități ale literaturii și culturii românești precum Gavril Scridon, Ironim Marțian, Aurel Cleja sau Ioan Barbu Bălan.

Potrivit primarului comunei Maieru, Vasile Dumitru, începând din 2013, anual se vor aloca de la bugetul local al comunei banii necesari pentru tipărirea publicației “Cuibul Visurilor”, suma estimată fiind de circa 5.000 – 6.000 de lei.

“În funcție de tirajul care se va stabili estimăm că suma maximă pentru sprijinirea acestei reviste va fi de 6.000 de lei pe an. Am luat această decizie întrucât Maieru are nu numai poeți și scriitori de un real talent promovați în această publicație, tineri de școală care iubesc cultura și literatura, cât și specialiști cu notorietate cu care ne mândrim”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru.

Cu peste 16 ani de existență, revista “Cuibul Visurilor” este coordonată în prezent de directorul fondator Sever Ursa și redactorul șef Icu Crăciun. Conținutul editorial este asigurat de redactorii: Viluț Cărbune, Ilie Hoza, Al. Macavei, Mircea Prahase, Alexandru Rațiu, dr. Lazăr Ureche, Liviu Ursa și colaboratorii: Valer Scridonesi – Călin, Iacob Naroș, Grigore Cotul, Adela Cotul, Titus Cărbune și Valer Pop. De asemenea, la această revistă publică și doi corespondenți externi: Damaschin Pop Buia (din Germania) și Alex Pop ( din SUA).

Publicația literară “Cuibul Visurilor” poate fi consultată și online pe site-ul revistei: http://www.cuibulvisurilor.ro/

6056 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro