Publicația literară “Cuibul Visurilor” va fi tipărită începând de anul viitor! Banii necesari vor fi asigurați de la bugetul local al comunei Maieru în funcție de tirajul stabilit pentru fiecare număr al revistei.
În decursul lunii noiembrie a acestui an, Consiliul Local Maieru a aprobat o Hotărâre privind susținerea financiară a publicației literare “Cuibul Visurilor”, al cărei număr inaugural a apărut în anul 1996.
În perioada 1968 – 1976, revista a apărut în 7 numere, fiind la acea vreme prima publicație școlară din mediul școlar, avându-l ca director fondator pe Sever Ursa. De-a lungul timpul, la această revistă au scris și publicat mai mulți măiereni talentați, dar și personalități ale literaturii și culturii românești precum Gavril Scridon, Ironim Marțian, Aurel Cleja sau Ioan Barbu Bălan.
Potrivit primarului comunei Maieru, Vasile Dumitru, începând din 2013, anual se vor aloca de la bugetul local al comunei banii necesari pentru tipărirea publicației “Cuibul Visurilor”, suma estimată fiind de circa 5.000 – 6.000 de lei.
“În funcție de tirajul care se va stabili estimăm că suma maximă pentru sprijinirea acestei reviste va fi de 6.000 de lei pe an. Am luat această decizie întrucât Maieru are nu numai poeți și scriitori de un real talent promovați în această publicație, tineri de școală care iubesc cultura și literatura, cât și specialiști cu notorietate cu care ne mândrim”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru.
Cu peste 16 ani de existență, revista “Cuibul Visurilor” este coordonată în prezent de directorul fondator Sever Ursa și redactorul șef Icu Crăciun. Conținutul editorial este asigurat de redactorii: Viluț Cărbune, Ilie Hoza, Al. Macavei, Mircea Prahase, Alexandru Rațiu, dr. Lazăr Ureche, Liviu Ursa și colaboratorii: Valer Scridonesi – Călin, Iacob Naroș, Grigore Cotul, Adela Cotul, Titus Cărbune și Valer Pop. De asemenea, la această revistă publică și doi corespondenți externi: Damaschin Pop Buia (din Germania) și Alex Pop ( din SUA).
Publicația literară “Cuibul Visurilor” poate fi consultată și online pe site-ul revistei: http://www.cuibulvisurilor.ro/