Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Mai trebuie 4 milioane de euro de la buget pentru realizarea proiectelor finanțate prin PNDL!

24/07/2017 13:14:09 Raluca NECHITI  
O sumă de aproape 4 milioane de euro trebuie să suporte Primăria municipiului Bistrița pentru realizarea celor trei proiecte finanțate anul acesta prin PNDL. Ce presupun lucrările:

Reabilitarea corpului A al Colegiului Național Liviu Rebreanu, proiect finanțat prin PNDL a cărui valoare totală depășește 40 milioane de lei, va „înghiți” din bugetul local o sumă de peste 8,5 milioane de lei.

O sumă apropiată, respectiv 8,3 milioane de lei, va merge și pentru realizarea drumului de acces în Wonderland și a utilităților aferente viitorului Complex Sportiv Polivalent, valoarea totală a investiției fiind de 35.106.000 lei

Cea mai mica sumă, aproape un milion de lei vor fi cheltuiți pentru finalizarea lucrărilor care se vor face la liceul Tudor Jarda a cărei investiție totală ajunge la 10.330.000 de lei.

Realizarea celor trei obiective, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală presupune contribuții semnificative și de la bugetul local - o sumă de aproape 18 milioane de lei, circa 4 milioane de euro urmând să fie cheltuiți din buget, pentru realizarea celor trei proiecte.

Finanțarea de la Guvernul României este de 67,6 milioane de lei.

Proiectul cu cea mai mare valoare - reabilitarea Corpului A al Colegiului Național Liviu Rebreanu, presupune izolarea pereților demisolului, eliminarea umidităţii, asigurarea rezistenţei şi stabilităţii clădirii; restaurarea patrimoniului imobil (finisaje interioare şi exterioare, tâmplării) şi mobil al obiectivului (mobilier istoric, lucrări de fier forjat etc.). Clădirea va avea echipamente şi dotări audio-vizuale şi IT adaptate învăţământului interactiv în 28 săli de clasă, vor fi reamenajate laboratoarele vor fi introduse instalaţiile moderne de securitate: antiefracţie, supraveghere video, acces controlat etc. De asemenea, sala de festivități va fi reabilitată și se va asigura accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la toate nivelurile clădirii prin instalare ascensor cu platformă hidraulică şi amenajare grup sanitar special pentru aceste persoane.
Din bugetul local vor fi realizate lucrările de revitalizarea şi reamenajarea parcului dendrologic.
Lucrările vor începe cel mai probabil în iunie 2018.
Clădirea corpului A al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” este monument istoric de importanţă naţională construită în perioada 1908-1910 și a fost gimnaziul evanghelic-luteran de băieţi.

A doua școală modernizată cu susținere guvernamentală este liceul de muzică Tudor Jarda situat pe strada Alexandru Odobescu. Lucrările presupun asigurarea rezistenţei şi stabilităţii clădirilor şi a sălii de sport, dotarea cu mobilier, echipamente şi dotări audio-vizuale şi IT adaptate specificului liceului de muzică; introducerea instalaţiilor moderne de securitate; reabilitarea sălii de festivităţi, mărirea suprafeţei acesteia și asigurarea sonorizării şi izolaţiei fonice.

Al treilea obiectiv, realizarea drumului de acces în Wonderland „va asigura drumurile de acces şi utilităţile de apă, canal, energie electrică, iluminat pentru Complexul Sportiv Polivalent pe care municipiul Bistriţa îl implementează şi care cuprinde pârtia de schi - finalizată, Complexul de agrement acvatic Aquapark - terenuri de fotbal cu gazon natural şi artificial, piste pentru ciclişti, inclusiv trasee pentru mountain byke şi terenuri sportive, spaţii de alimentaţie publică, clădiri administrative, precum şi zone verzi amenajate”, explică municipalitatea.

Principalele lucrări vizează amenajerea căilor de acces, a trotuarelor, a pistelor de biciclişti, asigurarea scurgerii apelor pluviale, alimentarea cu apă potabilă a complexului și realizarea unei rețele de iluminat public pe ambele străzi de acces.

„După elaborarea proiectului tehnic şi obţinerea autorizaţiei de construire, va începe procedura de achiziţie publică aferentă realizării lucrărilor care se estimează a fi demarate în aprilie 2018”, mai explică municipalitatea.
 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro