Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Mai puțină poluare în Bistrița! Se pregătește Linia Verde

21/02/2018 13:16:51 Ana ȘTEFĂNEL  
Primăria Bistrița începe demersurile pentru înființarea Liniei Verzi în municipiu. Proiectul este unul îndrăzneț, iar municipalitatea speră să fie mai puțină poluare în oraș, dar și trafic fluidizat.

Linia Verde este unul dintre proiectele aflate pe lista de priorități a administrației locale pentru anul 2018. Tocmai de aceea, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă” se va afla chiar mâine pe masa aleșilor locali, pentru a fi votat în cadrul ședinței ordinare.

Odată cu realizarea acestui proiect, Primăria Bistrița speră la mai puțină poluare, deci populație mai sănătoasă și activă fizic, dar și siguranță ridicată în trafic și mai puțină aglomerație.

„Obiectivul prioritar este de reabilitare a infrastructurii rutiere, pe ruta nouă de transport public care traversează orașul de la est la vest, prin centrul orașului, pentru eficientizarea transportului public și oferirea unei rute de transport rapide și durabile cu vehicule electrice, pentru cetățenii orașului. De asemenea, se vor realiza trasee dedicate și/sau prioritare pentru vehiculele de transport public, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea pistelor pentru bicicliști, dar și a traseelor pietonale, relocarea retelelor de utilitati, unde este cazul, modernizarea iluminatului public. Traseul nou de transport public (Unirea - Calea Moldovei - Gen. G. Bălan - Bistricioarei - Piața Petru Rareș - Piața Unirii - Dornei, Gh. Șincai – Independenței -Libertății-Viișoara) va fi operat cu vehicule electrice pentru care se amenajeazăun depou pentru staționare, încărcare și mentenanță, stații de încărcare și dispecerat pentru managementul traficului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Finanţarea se face din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat, bugetul local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, potrivit legii.

Linia Verde de transport cu autobuze electrice costă aproximativ 10 milioane de euro.

3406 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro