Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Mai presus de RAPOARTE:Bistrițeanul.ro vă prezintă în EXCLUSIVITATE serialul minciunilor din spatele cifrelor și realitatea din spitalele din Bistrița

10/05/2016 21:12:43  
Bistrițeanul.ro vă prezintă adevărul din unitățile medicale din Bistrița-Năsăud. În perioada următoare, redactorii Bistrițeanul.ro vă vor demonstra cu o serie de materiale exclusive cum bistrițenii sunt mințiți zi de zi cu privire la condițiile din spitale și cum se ascunde de ani de zile mizeria sub preș.

Scandalul în care sunt implicate 39 de județe din cele 41 existente în România, care a aruncat întreaga țară în aer și care a dus la demisia ministrului Sănătății, a ocolit județul Giurgiu și, neașteptat parcă, Bistrița-Năsăud. Ca să dovedim țării întregi că suntem curați, am început să căutăm documente oficiale care să ateste acest lucru.

În materialul prezentat ieri am dat detalii legate de aceste rapoarte și am făcut cunoscut că în anul 2015 toate cele trei spitale din județ (din Bistrița, Beclean și Năsăud) au raportat numai cinci cazuri de infecții intraspitalicești. Această cifră este mult sub media de raportări chiar și în spitale din Europa, unde, după cum am relatat tot ieri, cazurile de infecții sunt mult mai numeroase. Așadar, surprinzător și chiar de necrezut, Bistrița-Năsăud are spitale mult mai bine pregătite în cazul infecțiilor intraspitalicești, chiar și decât cele mai moderne unități sanitare din țări dezvoltate din Europa.

Tot ieri, am prezentat și lista cu dezinfectanții folosiți în spitalul din Bistrița. Și aceasta a fost la fel de curată, având în vedere că doar două dintre produsele folosite în spital erau produse de Hexi Pharma, compania controversată și principal vizată în ancheta jurnalistului Tolontan, și imediat după izbucnirea scandalului acestea au fost retrase și nu s-au mai utilizat. Așadar, și la capitolul dezinfectanți excelăm în defavoarea Europei, deși, acolo, după cum toți știm, nu merge cu dezinfectanți diluați de zece ori.

Având în vedere toate aceste neconcordanțe, toate în favoarea purității și a impecabilității spitalului nostru, Bistrițeanul.ro a dorit să afle care este secretul și cine deține rețeta siguranței totale a pacienților care ajung în spitalele din Bistrița-Năsăud. Bineînțeles, așa cum ne așteptam, realitatea e cu totul alta și lucrurile nu sunt nici pe departe atât de roz pe cât le prezintă statistica Direcției pentru Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

În următoarele zile, Bistrițeanul.ro o să facă publice dovezi care arată că DSP nu are în raport toate cifrele reale privind cazurile de infecții intraspitalicești din 2015 și că instituția se face vinovată de neglijență în serviciu și de atentat la sănătatea bistrițenilor, oricât de grav ar suna asta. De asemenea, există și motive pentru care în rapoarte nu sunt cifre reale, motive pe care Bistrițeanul.ro le va explica pe larg cu sprijinul familiilor care au apelat la redacție pentru a-și face publică povestea.

Aceste familii au apelat la noi încurajate de situația din țară, situație dificilă pentru Ministerul Sănătății, dar care dă oamenilor ocazia și curajul să vorbească și să dezvăluie problemele pe care le-au întâmpinat în spitalul din Bistrița. Rudele lor au fost victimele infecțiilor intraspitalicești, infecții din cauza cărora au și decedat la scurt timp.

Toate aceste lucruri Bistrițeanul.ro le va dezvălui pe parcurs și toate minciunile vor fi scoase la suprafață pentru că vinovații trebuie să plătească.

Conform Art. 352 din Noul Cod Penal, constituie infracţiuni contra sănătăţii publice „Zădărnicirea combaterii bolilor” și se pedepsește după cum urmează:

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Claudia ANDRON

Ana ȘTEFĂNEL

9526 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro