Potrivit unui nou studiu realizat în Statele Unite ale Americii, există o serie de alimente care au efecte negative asupra sănătăţii noastre. Alimentele cu pricina provoacă în primul rând stări de somnolenţă şi oboseală şi împiedică o bună realizare a metabolismului, ducând la încetinirea acţiunilor interne ale corpului nostru.
Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cele mai nocive alimente din intreaga lume sunt bauturile alcoolice. Alcoolul are capacitastea de a disturba fluxul sanguin si de a actiona negativ atat asupra oaselor cat si a muschilor. Consumul excesiv de alcool duce la mentinerea acidului lactic in stare de suspensie, lucru ce face ca intregul organism sa nu se relaxeze.
In contradictie, alcoolul provoaca stari de somnolenta, iar in combinatie cu afectiunea muschilor are loc somnul nociv, un tip de somn care nu odihneste deloc si care poate avea efecte grave asupra psihicului.
Dulciurile sunt si ele cat se poate de nocive, afirma cercetatorii. Astfel, alimentele bogate in zahar duc la cresterea nivelului de glucoza din sange. Organismul are puseuri scurte de energie si apoi cade intr-o stare letargica de oboseala. Acest lucru duce la incetinirea anormala a metabolismului si implicit la ingrasare.
Un lucru ciudat este ca cercetatorii au conchis ca si carnea de curcan este foarte nociva. se pare ca proteinele din carnea de curcan sunt atat de abundente incat au tendinta de a relaxa intregul corp, lucru ce duce la scaderea eficientei organismului.
Nu in ultimul rand, alimentele bazate pe faina alba, bogate in amidon si carbohidrati, sunt si ele periculoase pentru corpul nostru din siplul motiv ca amidonul ingroasa arterele si venele, ingreunand astfel circulatia sangvina.
Citeşte mai multe articole pe www.lyla.ro.