Un grup de cercetători de la Universitatea Western Ontario, Canada sunt de părere că oamenii care consumă gălbenuş de ou se expun unui risc foarte mare.
Ei sunt de parere ca galbenusul oului provoaca intarirea arterelor, crescand riscul de arteroscleroza, maladie cardiovasculara caracterizataprin depunerea de depozite ateromatoase la nivelul arterelor mijlocii si mari.
Potrivit cercetatorilor, aceste depozite conţin colesterol, material lipidic si lipofage, care dezbina structura celulara a arterei si o intaresc. La fel ca si in cazul fumatorilor, efectele acestei boli care este favorizata de consumul de galbenus de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, avand in vedere ca arteroscleroza este cauza principala a mortalitatii in tarile vestice.
Pentru a ajunge la concluziile mai sus mentionate, au fost monitorizati 1231 de barbati si femei cu media de varsta de 61 de ani. Cercetatorii au demonstrat astfel ca riscul de arteroscleroza creste semnificativ in cazul persoanelor care fumeaza sau consuma regulat oua.
Citeşte mai multe articole pe www.lyla.ro.