Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Lucrările pe bani europeni „inundă” Târlișua în 2014!

17/02/2014 13:21:38 Iulia STUPINEAN  
Drumuri asfaltate și pietruite, apă și canalizare, stație de epurare, Centru Social, Cămin Cultural dotat corespunzător, refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din 2006 dar și amenajarea pieței centrale! Toate acestea se anunță anul acesta la Târlișua, după ce administrația locală de aici a fost harnică cu atragerea de fonduri europene.

Anul 2014 aduce la Târlișua, finalizarea unei mari investiții de modernizare a infrastructurii rutiere locale și de asigurare a utilităților. Este vorba de proiectul integrat accesat pe Măsura 322 – privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Lucrările în valoare de 2,5 milioane de euro au debutat în primăvara lui 2012 și au vizat: realizarea sistemului de aducțiune de apă și canalizare pe un tronson de 6 km (suplimentat mai apoi la 7,5 km), asfaltarea unui drum pe ruta Târlișua - Șendroaia ( de 3,5 km), realizarea și punerea în funcțiune a unei stații de epurare a apelor menajere, realizarea unui Centru Social (prin reabilitarea și modernizarea unei clădiri mai vechi) dar și dotarea Căminului Cultural din Târlișua cu mobilier adecvat și costume populare pentru artiștii locului. Lucrările la toate aceste obiective sunt realizate la această dată în proporție de 98%, după cum anunță primarul comunei Târlișua, Vlăduț Purja.

“Acum mai sunt practic de făcut ultimele retușuri la aceast proiect. Și mai avem de așteptat pentru avize. Investiția este însă gata, urmând ca în iunie – iulie să avem recepția finală la terminarea lucrărilor de mare însemnătate pentru localnicii din Târlișua”, spune primarul Vlăduț Purja vis a vis de această investiție susținută din fonduri europene nerambursabile. Odată puse în funcțiune obiectivele, la Târlișua se vor crea și noi locuri de muncă: 2 posturi la stația de epurare și între 5 și 8 posturi la Centrul Social.

Tot din bani europeni, primăvara aceasta începe și pietruirea mai multor drumuri forestiere din comună (Costeasa, Izvoru Pietrii, Izvoru Țarcului din satul Molișet și Netedu din satul Oarzina), cu o lungime totală de 10,5 km. Întreaga investiție în valoare de 1,5 milioane de euro se derulează printr-un proiect semnat în anul 2012 pe Submăsura 125 b - privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii.

O a treia investiție susținută din fonduri europene nerambursabile este și cea de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor, printr-un proiect pe Submăsura 125 c. Lucrările în valoare de 1,5 milioane de euro vizează cinci cursuri de apă din Târlișua, comună care, în anul 2006 a fost lovită puternic de potop. Primele intervenții în teren vor debuta vara aceasta dar vor continua și în 2015.

Anul în curs vine la Târlișua și cu debutul lucrărilor de modernizare a pieței centrale din Târlișua, prin intermediul unui proiect depus pe Grupul de Acțiune Locală “Ţinutul Haiducilor”, în valoare de 75.000 de euro.

Nici investițiile din bani locali nu vor lipsi în 2014 la Târlișua. Potrivit primarului Vlăduț Purja, în perioada următoare continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural din Agrieș ( investiție cu o valoare totală de 500.000 de lei, din care 200.000 de lei sunt alocați la bugetul din acest an), urmând ca în vară, imobilul să devină  funcțional. De asemenea, până în toamnă se vor încheia și reparațiile la Școala de la Borleasa, în valoare 50.000 de lei iar Liceul Tehnologic din comună va funcționa mai bine, după alocarea de la bugetul local a sumei de 95.000 de lei.

Alți 100.000 de lei sunt destinați și anul acesta pentru întreținerea drumurilor comunale, lucrări care se vor executa în mare parte cu utilajele aflate în dotarea Primăriei Târlișua.

 

Foto: Arhivă

6460 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro