Deşi astăzi ar fi trebuit să fie gata lucrările în parc, acestea vor mai intarzia două săptămâni. Asta pentru că vor fi mai făcute anumite… înfrumuseţări.
Bistriţenii mai au de aşteptat până lucrările se vor finaliza în Parcul Municipal. Dar în acest timp, parcul va deveni tot mai frumos.
În proiectul iniţial făcut pentru amenajarea lui, nu era prevăzut gazonul şi sistemul de irigaţii.
“Dat fiind faptul că ultimii ani au fost secetoşi, a fost nevoie să punem gazon şi sistem de irigare, altfel nu am fi avut iarbă în parc. Aceste lucrări sunt făcute cu banii din economiile de la proiect, aproximativ 7 miliarde lei vechi” a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.
Deşi sunt anumite porţiuni de gazon care se usucă, municipalitatea a găsit o soluţie.
“Din cauza unor copaci sau a stâlpilor din apropierea stadionului, apa nu ajunge să ude anumite porţiuni din gazon. Dar acesta este irigat în proporţie de 99 la sută. Dacă nu vom reuşi să irigăm şi acel 1 la sută, atunci în acele locuri vom pune copaci sau obicte de artă pentru ca să nu avem porţiuni uscate în parcul european de tip grădină englezească” a explicat edilul.
O altă lucrare ce va fi făcută în această perioadă de prelungire este amenajarea taluzului. Se va amenaja un zid în apropierea gardurilor proprietăţilor private, locul se va umple cu pământ, se va pune gazon şi băncuţe. Motivul? Acele spaţii să nu mai fie locuri de depozitare a deşeurilor.
O altă înfrumuseţare se va face la oglinda de apă. Aici vor trebui schimbate cartuşele filtrelor de apă, amplasarea unor lămpi cu lumină ultravioletă, amenajarea unui gărduleţ în jurul luciului pentru ca să fie evitate eventuale accidente şi amplasarea de băncuţe pe marginea acestuia.
"Vom aduce aici aproximativ 100 de peşti, caraşi aurii şi crabi. În apropiere va fi montat un tonomat de unde bistriţenii care vor dori să hrănească peştii să poată cumpăra la 50 de bani un pliculeţ cu mâncare pentru peşti” a adăugat primarul.
În dreptul statuii lui George Coşbuc sunt desenate două table mari de şah, unde bistriţenii vor putea practica acest sport duminica, având la dispoziţie piese de 70 cm înălţime. Tot în dreptul statuii se vor organiza şi concertele de fanfară.
Mai mult, pe când lucrările vor fi gata, pe timp de vară, foișorul va fi locul în care se vor organiza ceremoniile de stare civilă.
Primarul Ovidiu Creţu a mai explicat şi faptul că oamenii şi copii vor avea voie să calce pe gazon şi să se bucure de aceste locuri de verdeaţă, însă cu bun simţ, pentru plimbare, nu pentru practicarea diferitelor tipuri de sport şi în nici un caz pentru a le permite câinilor să “se simtă bine”. Proprietarii lor vor fi amendaţi.
Astfel, dar, bistriţenilor, mai aveţi puţină răbdare pentru câteva lucruri frumoase în plus.
“Cel mai probabil, de 15 august, Sfânta Maria, lucrările vor fi finalizate!” a fost de părere edilul.