Locuitorii din Viisoara sunt impotriva amenajarii locuintelor modulare in apropierea caselor in care locuiesc. Au adunat semnaturi impotriva proiectului care priveste amenajarea locuintelor modulare la iesirea din Viisoara si cer sa fie amplasate in alta parte.
"Sunt unii oameni care locuiesc cu chirie si care fie nu au o educatie potrivita, fie nu au venituri si nu si-au mai platit chiria de ani de zile, nu si-au dat interesul pentru a ingriji imobilele in care stau. Multi dintre ei nu isi permit sa-si cumpere o casa sau sa-si inchirieze o alta locuinta. Pentru acestia solutia este propunerea facuta de viceprimarul Andrei Rusu, si anume amenajarea unor locuinte de necesitate. Nu facem aceste locuinte pentru o anumita categorie de oameni sau pentru o anumita etnie, ci le facem pentru aceia care au nevoie urgenta de un acoperis deasupra capului. Sunt foarte multe cazurile in care oamenii nu isi platesc chiria sau stau in case care au fost retrocedate si trebuie evacuati. Nu putem sa ii lasam in strada, trebuie sa facem ceva pentru acestia. Ii rog pe cetatenii care locuiesc in apropierea terenului propus pentru amenajarea acestor locuinte sa tina cont de ceea ce am explicat si sa inteleaga ca aceste locuinte sunt necesare", a explicat in cadrul sedintei de Consiliu Local de astazi primarul Ovidiu Cretu.
De asemenea, si initiatorul acestui proiect, viceprimarul Andrei Rusu, a explicat de ce a propus acest proiect si de ce a ales ca locuintele modulare sa fie amplasate in Viisoara.
"Vreau sa va spun ca exista in prezent 34 de sentinte de evacuare pentru persoane care de ani de zile nu si-au platit chiriile. Acesti oameni vor fi dati afara din case si nu putem sa ii lasam in strada. Trebuie sa ii ajutam cumva, trebuie sa facem ceva. De patru luni si jumatate de cand sunt viceprimar problema cea mai des intalnita este lipsa unei locuinte, multi bistriteni se plang ca nu au un acoperis deasupra capului, ori ca risca in orice moment sa fie dati afara din casele in care locuiesc cu chirie. Am ales acea zona (n.r. iesirea din Viisoara spre Crainimat) pentru ca locatia permite ca acolo sa fie amenajate toate utilitatile necesare", a explicat viceprimarul Andrei Rusu.
Consilierul local Filip Moisil (PD-L) propune ca acest proiect sa fie amanat si sa fie cautata o alta locatie pentru amplasarea locuintelor modulare, astfel incat nimeni sa nu fie deranajat.
"Nu cred ca este corect ca acesti oameni sa fie mutati acolo. Nu este ceva de ras, nu cred ca multi ar fi incantati sa fie vecini cu astfel de oameni. Cred ca ar trebui sa fie propuse trei - patru variante pentru a le gasi o casa acestor oameni", a declarat consilierul Marioara Seica.
"Vreau sa va spun ca am locuit cand eram copil pe strada Fantanele si erau si tigani in acea zona. Nu am avut niciun fel de problema cu acestia. Vreau sa va spun ca multi dintre ei, cu care eram prieten, sunt astazi ingineri sau au slujbe bune. Eu sunt de acord cu acest proiect si consider ca doar asa acesti oameni pot fi integrati in societate", a precizat consilierul local liberal Danut Molnar.
Pop Anamaria, din Viisoara, si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca urmeaza sa fie amenajate locuintele modulare. Aceasta a explicat ca "in urma cu 12 ani am venit la usa primariei sa cer o locuinta. Nu mi s-a acordat, chiar daca nu aveam o casa. Acum, daca am reusit sa imi fac o casa, nu mi se pare normal ca acesti oameni sa fie adusi acolo. Sunt de acord ca trebuie ajutati, dar noi, oamenii din Viisoara, nu suntem de acord ca acestia sa fie adusi langa noi. Vrem ca noi si copiii nostri sa avem un trai decent".
Oamenii din Viisoara care locuiesc in apropierea zonei unde municipalitatea vrea sa amenajeze locuintele modulare au adunat aproximativ 100 de semnaturi impotriva acestui proiect. Acestia nu sunt de acord ca in apropierea caselor in care locuiesc sa fie amplasate locuintele modulare.