Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  201 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



LITERATURĂ / Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula. Astăzi, porție dublă: Alexia Ionuța Botu și Teodor Encean

30/08/2014 13:19:47 Ioana BRADEA  
În drum spre casă, Dracula cumpără ingredientele necesare pentru o pizza cu ciuperci. Când ajunge acasă, vede că în loc de cremă de ciuperci a cumpărat cremă pentru tratarea ciupercii piciorului. „M-am săturat!” urlă Dracula. Toată casa se zguduie din cauza urletului său. Draculaura și Dracula Junior se gândesc să investigheze acest caz.

Astăzi vă oferim spre lectură două povestiri trimise pentru concursul de literatură din cadrul Festivalului Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula – povestirea scrisă de Alexia Ionuța Botu intitulată „Dracula și blestemul” precum și povestirea scrisă de Teodor Encean intitulată „Misterul conacului bântuit

 

Dracula și blestemul

Într-o pădure de lângă Bistrița cu flori minunate în culorile tricolorului nostru exista un castel foarte mare. Poate pare imposibil, dar în acest castel trăiește chiar Dracula. Întrebarea voastră cred că este: de ce Dracula locuiește lângă mii de flori în culorile tricolorului României? Răspunsul: pentru că el este un patriot convins. Mulți spun că el nu iubește și nu apreciază nimic în afară de sânge. Greșit! Iubirile lui cele mai mari sunt România, Hotel Castel Dracula, sângele de animale bătrâne și suferinde, familia – soția sa, Daniela, fiica sa, Draculaura, fiul său, Dracula Junior și să nu uităm – tot ceea ce înseamnă bucătărie.

În ultimii trei ani, când Dracula încearcă să facă o prajitură, mănâncă toată umplutura înainte de a o pune la cuptor. El are o obsesie pentru ciocolată, gem și cremele pentru torturi. Parcă e urmărit de ghinion, deoarece nu poate duce la bun sfârșit ceea ce-și propune și totul îi iese pe dos.

El se duce la Castel Hotel Dracula în fiecare noapte și stă acolo câteva ceasuri ca să-l vegheze.

Este o noapte friguroasă, cu vânt puternic și Dracula se întoarce acasă.

Deodată, drumul este traversat de o umbră de bătrânică. Lui Dracula i se pare foarte suspect, așa că se duce după umbră. Umbra intră într-o vilă mare. Dracula inspectează exteriorul casei. Totul este în regulă. El intră în casă fără să facă zgomot. În capătul casei, bătrânica stă pe un site de socializare. Ea este pe pagina unui vampir. Acel vampir este un dușman al lui Dracula! Dracula așteaptă cu nerăbdare să vadă ce îi face bătrânica. Bătrânica rostește un blestem cu un băț de aur în mână:

Tu vampir, eu vrăjitoare,

Îți doresc ghinion mare!

Să nu poți face ce îți dorești,

Tot ce faci să irosești!

Dracula zâmbește malefic, dar îi vine o idee înfricoșătoare. Ideea aceea este că poate acea vrăjitoare, care cu siguranță urăște vampirii, l-a blestemat și pe el să nu poată face nici o prăjitură.

Bătrânica pleacă să se odihnească iar Dracula umblă în calculatorul ei. Găsește liste întreagi cu ce a făcut ea. Blestemă numai vampiri! Dracula își găsește numele pe o listă cu vampiri blestemați. Acum totul este clar. El îi parolează calculatorul vrăjitoarei, ca să nu-l mai poată folosi.

A doua zi, el povestește totul familiei sale și se duc la arhiva nemuritorilor. Caută, ce caută și găsesc dosarul vrăjitoarei. Ea are foarte multe arestări din cauza blestemelor. Pe bătrânică o cheama Mc Ruxpy, iar bățului ei provine de acum 905 secole, dintr-un copac numit Life and Gold și se folosește la blesteme. Înainte, florile lui curățau tot văzduhul și dacă erai bolnav te vindecau pe loc .

 

În drum spre casă, Dracula cumpără ingredientele necesare pentru o pizza cu ciuperci. Când ajunge acasă, vede că în loc de cremă de ciuperci a cumpărat cremă pentru tratarea ciupercii piciorului.

- M-am săturat! urlă Dracula. Toată casa s-a zguduit din cauza urletului său.

Draculaura și Dracula Junior care se jucau de-a detectivii, se gândesc să investigheze acest caz.

Dracula se calmează cu o doză de sânge de rezervă, iar Daniela a apărut și ea în pragul ușii cu părul pe jumatate prins cu bigudiuri și în picioare cu pantofi de culori diferite. Săraca! S-a speriat foarte tare. Micii detectivi pun tot felul de întrebări și ticluiesc un plan pe care-l pun în aplicare la lăsarea întunericului.

Copiii urmăresc bătrânica și dau semnalul de atac. Părinții lor care stăteau pe tavanul casei bătrânicii, se năpustesc peste aceasta când intră în încăpere, legând-o iar Dracula îi suge sângele veninos, dar nu-l înghite. Daniela rostește descântecul:

Tu, Muma-Pădurii,

Tu, zmeoaico,

Tu, leoaico,

Tu, buzato,

Tu, zâmbato,

Tu, Muma-Pădurii,

Depărtează de la Dracula

Toate spaimurile

Și toate răcorile

Și toate suferințele. Tu să scoți

Gândul care-l are răspândit,

Din inima lui Dracula să depărtezi

Toate fiorile,

Toate răcorile,

Să luminezi și pe Dracula să-l speli

De toate răutățile,

De toate visurile,

De toate greutățile.

Dracula o curăță pe Mc Prixy de venin, îi rupe bățul și o aruncă în închisoarea nemuritorilor. Blestemul fiind îndepărtat, Dracula și familia sa intră în cartea recordurilor: Dracula pentru cele mai delicioase preparate, Daniela pentru cea mai frumoasă femeie nemuritoare și copiii pentru cei mai mici detectivi.

Dracula organizează o petrecere și prepară o pizza cu ciuperci uriașă pentru toți admiratorii lui...!!!

(Alexia Ionuța Botu)

 

Misterul conacului bântuit

În Bistriţa, în cimitirul de lângă capelă, recentul mormânt construit acolo era bântuit.

Lângă acest cimitir se afla un conac construit de mai bine de 2000 ani, în care locuia o văduvă cu doi copii. Soţul acesteia murise în urmă cu două luni, fiind îngropat în mormântul cel straniu. De la moartea sa, spiritul lui e neliniştit şi însetat de sânge.

În fiecare noapte, locuitorii conacului spun că au auzit geamuri spărgându-se, zgârieturi pe pereţi şi gemete sinistre, nemaiputând astfel să doarmă în linişte.

Săturându-se de atâta oroare, văduva împreună cu cei 2 copii merseră să investigheze. Ieşind din conac, în întunericul profund al nopţii au văzut că... cripta era goală.

În acel moment un fulger le lumină calea, văzând astfel o umbră înspăimântătoare.

Şi-au făcut curaj şi au îndrăznit să înainteze. În momentul în care au aprins sfeşnicele, în faţa lor se ivi o creatură cu ochii roşii, palton lung şi negru, doi colţi lungi şi însângeraţi. Acest vampir era Dracula în carne şi oase.

De frică şi de spaimă, unul dintre copii şi-a scăpat sfeşnicul şi astfel s-a răspândit focul. Văzând lumina, Dracula s-a retras în întuneric către mormântul său. Văduva cu cei doi copii au hotărât să dea foc mormântului, crezând că vor scăpa de blestem. Văzând cripta în flăcări aceştia au făcut un descântec:

„Mori Duh Rău ce eşti!

Din foc să nu te mai trezeşti!

Ridicând blestemul ce ni l-ai dat,

Dispărând în focul neîncetat”

Misterul conacului bântuit va rămăne mereu un mister, la care nu i se va afla răspunsul niciodată, iar Bistriţa va rămâne un oraş nesigur în privinţa fantomelor şi a spiritelor rele.

(Teodor Encean) 

 

Marele premiu de 500 de lei va fi oferit de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” iar Bistrițeanul.ro și Asociația de promovare a turismului „Turist în Bistrița-Năsăud” vor avea grijă ca alesul câștigător să fie, pentru o zi, Oaspete Răsfățat în Ținutul Contelui Dracula unde își va putea aduce cu el încă trei prieteni care să-l admire și să se distreze cot la cot cu invitații speciali ai Festivalului! Nici câștigătorii locurilor II și III nu vor pleca acasă dezamăgiți sau cu traista goală!

2657 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro