Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  9 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Libertatea de exprimare nu înseamnă să înjuri sub anonimat

07/04/2013 17:23:41 Claudia ANDRON  
Sunt foarte dezamăgită, a mia oară - cred, de comentariile de pe Bistriteanul Ro. Acum am oprit comentariile la două articole frumoase pentru că insultau personajele intervievate și redacția. La rubrica Portrete tot din cauza insultelor am decis să oprim la fiecare material comentariile.

Se pun sute de comentarii zilnic și majoritatea sunt insultătoare, jignitoare, defăimătoare, manipulatoare. Ștergem zilnic zeci de comentarii și sunt peste 400 de IP-uri banate din categoria Fără leac.
Oare să fim chiar așa o nație de isterici, să nu mai avem răbdarea să vedem un articol pozitiv și cât o să ne mai ia să facem comentarii critice, dar cu bun simț. Chiar nu mai avem toleranță față de nimic?! Orice provoacă isterie?!

Sunt oameni în orașul ăsta cu care sunt pe lungimi total diferite de undă, am păreri de opinie total diferite, dar cu toate astea pot să-mi port ”războaiele” cu ei pe argumente, nu pe injurii - și la asta, când sunt atacată la modul ăsta și mă lasă nervii, chiar nu mă pot bate mulți. Și culmea, ”dușmanii” mei, față de care am păreri opuse, mă și respectă că-i combat pe argumente - adică nu te urăsc, te înjur și gata. Caut argumente, te combat, ne luptăm în idei. Adică, cumva, ne ”urâm” civilizat...

Pot să înțeleg că nu-ți place un personaj sau o idee. Dar poți să aduci argumente cu bun simț prin care chiar să reușești să schimbi părerea altora în problema respectivă și asta chiar e o victorie. Ai înjurat, ai insultat, ai jignit și ce dacă?! Nimeni nu va lua asta în seamă mai mult ca pe o dușmănie sinceră din partea unui dușman, bănuie el care.
Dacă mă dezamăgește ceva la Bistrițeanul sunt unii comentatori . Vomentatori - le mai zic eu, care își varsă fierea pe ziar cu orice ocazie.
Oricum, caut soluții de reducere a imbecililor care comentează aiurea. M-am cam săturat să tot caut scuze pentru ei. E prea mult! E prea de tot și cred că vom trece în curând într-o altă fază a comentariilor, cea cu ID-ul la vedere - de exemplu comentarii prin Facebook.

De ce să fie supărați oamenii pe mine sau pe redacție?! Ce vină am eu?! Și să-i dea pe ei direct în judecată. Am apărat cât am putut libertatea de exprimare, dar deja se trece orice limită. Înjură, insultă și asumă-ți și apoi dute-n instanță să vezi ce frumos e. Până acum am apărat cu avocatul comentatorii, am avut de grijă să nu se facă abuzuri în ceea ce privește aflarea identității lor pe altă cale decît cea legală, iar mai apoi să aibă de suferit. Astăzi nu mai vreau să apăr comentatorii cu orice preț.
Și nici nu vreau ca Bistrițeanul să ajungă o platformă publică de înjurat sub anonimat.
În plus, nici politica ziarului nu poate merge spre articole pozitive, soft-uri - știri lejere, cum le zicem noi, dacă orice astfel de articol atrage insulte imediat din partea unora care nu suportă ”binele”.
Am tot sperat că ne va da cineva în judecată pentru comentariile acestea și la cerea judecătorului să dau un IP și să-și ia măcar unul pedeapsa și așa să se potolească. N-a avut nimeni curaj!
Nu-i nimic. Voi lua eu măsuri. Trebuie să se termine asta!

Libertatea de exprimare nu înseamnă că ai dreptul să înjuri pe cine vrei tu sub anonimat. Se traduce prin a-ți exprima opiniile și convingerile, public, civilizat și fără să ai de suferit de pe urma convingerilor tale. Cum ar fi să ne înjurăm toți pe stradă, că doar în majoritatea cazurilor nu ne cunoaștem, suntem anonimi. Asta ar fi civilizație? Asta vă doriți?! Mai departe putem să ne dăm cu pietre în cap și să ne ascundem după garduri. Doar e libertate, putem să facem ce vrem. Nu-i chiar așa.

6538 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro