Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015La Urgențe, medicii și asistentele muncesc dublu, până la epuizare

22/02/2018 11:18:17 Flavia DANCIU  
Personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean este epuizat și depășit de numărul mare de pacienți care se prezintă. Cadrele medicale lucrează fiecare cât pentru doi oameni.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost încadrat în categoria spitalelor unde la Unitatea de primiri Urgențe se prezintă 20.000 de oameni, pe an.

Normarea de personal pentru Urgențe a fost făcută ca pentru un spital unde se prezintă 20.000 de pacienți anual. Ori la noi, media este de 42.000 de pacienți în fiecare an. Deci dublu”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița – Năsăud, Mihaela Mastan.

Din cauza acestei încadrări, personalul de la UPU Bistrița este format doar din 17 cadre cu normă și 14 angajați.

Nu am sta rău, cu acest personal, dacă am avea doar 20.000 de pacienți pe an. Aceasta ar fi norma. Dar acum, se muncește pe brânci!”, a explicat Mastan.

Astfel, nevoia de personal la UPU ar fi de încă 31 de cadre medicale, în prezent, fiecare lucrând cât pentru doi, ceea ce a dus la epuizare. Din această cauză există și atâtea plângeri din partea pacienților cu privire la modul în care sunt tratați atunci când merg la spital, la urgențe. 

Deși se întrevede o rezolvare a acestei probleme, personalul de la UPU mai are încă de tras mult până să ajungă să lucreze atât cât ar fi normal. 

Există un proiect prin care dorim modernizarea UPU. Nu doar spațiul și aparatele, dar și actualizarea și punerea în echivalență a numărului de personal cu numărul de prezentări. Proiectul este deja demarat, dar până la finalizarea lui va mai trece ceva timp”, a conchis Mihaela Mastan.

4530 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro