Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  71 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



La Festivalul Usturoiului, ceaunele dau în clocot și carnea sfârâie-n proțap sau pe grill!

06/09/2013 09:16:49  
Balmoș cum numai la stânele din Parva se mai poate mânca, delicatese din vânat gătite de silvicultorii din Bistrița-Bârgăului sau papricaș făcut de-ți lasă gura apă de bucătarii de la Produs de Cluj, acestea sunt doar câteva dintre tentațiile care vă așteaptă în Ținutul Contelui Dracula, la Festivalul Usturoiului.

Timp de două zile, în 7 și 8 septembrie, aerul din Pasul Tihuța se va îmbogăți cu miresmele bunătățurilor pregătite la concursurile culinare organizate la Festivalul Usturoiului: unul pe profesii, care va avea loc sâmbătă și unul al primăriilor, care vor arăta lumii întregi cu ce își primesc gospodarii din comunele lor oaspeții, atunci când cineva le calcă pragul.

Asta în timp ce la scenă și în perimetrul locului de desfășurare a festivalului vor avea loc spectacole artistice și întreceri sportive, iar copiii se vor juca în voie hapuc, lapte gros sau alte jocuri demult uitate. Polițiștii, jandarmii, pompierii, jurnaliștii și alte echipe structurate pe bresle sau profesii se vor întrece sâmbătă, 7 septembrie, în gătitul celor mai bune mâncăruri la ceaun, în care singurul ingredient obligatoriu și cunoscut este usturoiul, iar restul rămân la inspirația bucătarilor.

Primăriile Prundu Bârgăului, Bistrița-Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, Lunca Ilvei, Leșu și Parva, precum și oaspeți din Petrova (Maramureș) vor da, duminică, în ziua Sfintei Mării, măsura ospitalității localnicilor din comunele lor, întrecându-se în pregătit mâncăruri care mai de care: tocăniță la ceaun, cina porcului, sarmale, plăcinte făcute în cuptor, cârnați afumați și uscați, slănină fiartă în moare cu usturoi și tocană de gălbiori.

Participanții la Festivalul Usturoiului vor putea fura rețete de gulaș adevărat pregătit de o echipă de bucătari unguri, din Otlaca Puszta sau își vor putea umple farfuriile cu un delicios papricaș făcut de maeștrii gustului de la Produs de Cluj. Oferta culinară de la Festivalul Usturoiului nu ar fi completă însă fără celebrele aripioarele de vampir şi de liliac, specialitatea din ceafă de strigoi, ficăţei de vrăjitoare și alte minunății preparate de bucătarul Contelui de la Hotel-Castel Dracula sau fără tentante frigărui, chiftele aromate și ”pită cu ulei și ai ”, marca Taverna Dogarilor, iar un păstrăv cu mujdei de la Bistrița-Bârgăului nici că se putea să lipsească de pe meniu.

Pe durata întregului festival, membrii Asociației Produs de Cluj își vor etala minunile făcute de mâinile lor, cu care ”defilează” peste tot în lume: celebrul ulei presat la rece de la Luna, ulei de nucă, de dovleac, dulcețuri de casă, miere de toate soiurile, dar și produse artizanale. Alături le vor sta femeile de pe Valea Bârgăului, membre ale primei întreprinderi sociale din județul nostru, care le vor oferi participanților la festival ocazia să-și umple cămările cu povilă de Bârgău sau dulcețuri de fructe de pădure, siropuri naturale și câte și mai câte.

Pentru prima dată ieșit în public, la un eveniment, va fi și singurul producător de apă minerală din județul nostru, Izvorul Vameșul din Sângeorz-Băi, care îl avea alături pe deja cunoscutul producător de suc natural de mere, Alma de la Pombis. Pentru că numele ei și munca sa sunt cunoscute nu numai în țară ci și în lumea mare, Virginia Linul, cu ale sale minunate costume populare și podoabe tradiționale, va fi la loc de cinste la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula dând o mână de ajutor la promovarea tradițiilor și la întoarcerea la lucrurile simple.

Felicia Szucs, manager de proiecte al Asociației Turist în Bistrița-Năsăud

5579 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro