Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



La doar 16 ani, deține șapte medalii de aur: Ionela, modelul echipei de lupte libere din Beclean

16/10/2016 12:11:00 Ana ȘTEFĂNEL  
Ionela Rus are doar 16 ani și practică luptele libere de la 10 ani în orașul natal, Beclean. Cu multe sacrificii, provenind dintr-o familie modestă, Ionela a reușit să adune nu mai puțin de șapte medalii de aur. Încă de la început, fata urca în ring cu o voință debordantă și uimea antrenorii prin ușurința cu care ducea meciul la final.

Ionela Rus reprezintă orașul Beclean în toată țara, peste tot pe unde participă la turnee și campionate de lupte libere. Antrenorul său este și el un fost campion, Vasile Goncear, omul care a descoperit-o și a rămas surprins de talentul cu care fetița de doar 10 ani era înzestrată. Antrenorul a cunoscut-o pe Ionela în anul 2011, atunci când s-a deschis Clubul de Lupte Libere în Beclean.

„O fată dintr-o familie modestă, mulți nici nu stiu măcar că această copilă talentată le reprezintă orașul peste tot unde mergem la turnee, concursuri naționale și internaționale. Ionela Rus este multiplă medaliată și în mare parte medaliile sunt de aur. Ionela avea doar 10 ani când am deschis clubul și la doar câteva luni de antrenament făcea meciuri cu fete mai mari și cu ani de zile de antrenament în spate”, a povestit antrenorul Vasile Goncear pentru Bistrițeanul.ro.

Acesta a explicat că a văzut în fetița de 10 ani un mare talent, iar ușurința cu care prindea mișcările rapid era de-a dreptul impresionantă. La primele turnee la care a participat, Ionela a luptat împotriva unor fete mult mai experimentate, însă a pierdut greu meciurile, iar Vasile Goncear a intuit ce valoare are în echipă: „Cădea și se ridica cu o ambiție de fier chiar dacă nu știa să lupte. Nu-i dădea adversarei sale multe șanse. Știu că a pierdut foarte greu primele meciuri, la un punct diferență. După câteva luni lupta atât de tehnic că se uitau mulți antrenori la ea și nu le venea să creadă că are doar câteva luni de antrenamente. Mi-am dat seama că Ionela nu este o simplă luptătoare, este o sportivă cu un caracter deosebit de puternic, cu multă voință si foarte ambițioasă”.

Antrenorul Ionelei povestește că și-a dat seama că fata este o revelație, iar după 35 de ani în care a activat ca luptător și antrenor a realizat că acești copii sunt greu de găsit, iar el o avea în echipă pe una dintre cele mai bune, iar ceilalți antrenori cu care se întâlneau la concursuri rămâneau și ei uimiți de talentul fetei. „Mereu aveam satisfacție când lupta. Mi se bucura inima și ziceam asta e fata mea, eu am învățat-o să lupte”, rememorează cu drag Vasile Goncear.

Din păcate, deși Ionela Rus a primit multe oferte de la cluburi din toată țara, ea nu a vrut să se despartă de familie și de orașul natal, Beclean, ratând astfel șansa de a primi acea indemnizație de 400 lei lunar. Deși nu era o sumă mare, pe Ionela ar fi ajutat-o mult în cariera care se afla în acel moment în ascensiune.

Fata a luat o pauză de doi ani, însă, spre bucuria antrenorului său, aceasta a revenit de curând în sala de lupte. „A avut o pauză mare de doi ani fără să facă antrenamente, dar își revine foarte repede și avem mari speranțe că la anul care vine, la Naționalele României 2017, să aducem medalie acasă pentru Beclean”, speră antrenorul.

Anul acesta, Vasile Goncear își va duce sportivii în ringul de la Târgu Mureș și la Cupa Cetății Sighișoara. De asemenea, la Beclean se va organiza Cupa Becleanului ediția a IV-a, unde se vor întâlni cele mai puternice cluburi din țară și din străinătate.

7035 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro