Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  10 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015La Bistrița va fi construit un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer

23/01/2017 16:55:07 Raluca NECHITI  
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Județean de Urgență Bistrița intenționează să amenajeze un Centru Județean de Radioterapie, lângă secția de Oncologie situat pe strada Alba Iulia. Primăria Bistrița este invitată și ea să participe la realizarea acestui proiect.

Consilierii municipali vor discuta în ședința de săptămâna viitoare despre o inițiativă a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud care vrea ca împreună cu Spitalul Județean de Urgență să realizeze un Centru Județean de Radioterapie pe strada Alba Iulia, lângă actualul spital de aici.

„În cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița funcționează secția de oncologie medicală care asigură tratamentele medicamentoase pentru toate localizările tumorilor maligne, conform protocoalelor terapeutice ale unității. Calitatea serviciilor medicale oncologice prestate în Secția de Oncologie Medicală sunt obiectiv vizate prin procentele de supraviețuire a pacienților, fapt ce a determinat o creștere a numărului pacienților din județ și din județele învecinate tratate în această secție. În dorința de a se implica major în respectarea protocoalelor terapeutice și de a asigura pentru fiecare pacient dreptul la un maxim de speranță la viață, conducerea spitalului propune înființarea unui Centru Județean de Radioterapie - Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud în municipiul Bistrița”, explică conducerea Consiliul Județean Bistrița-Năsăud într-o adresă trimisă consilierilor municipali și primarului Ovidiu Crețu.

CJ arată că va pune la dispoziția spitalului un teren situat lângă secția din strada Alba Iulia a spitalului, un teren care conform legii poate fi dat în administrare municipiului Bistrița pentru construirea buncărului în care va funcționa Centrul Județean de Radioterapie.

În plus, Consiliul Județean susține că în cazul avizării favorabile a înființării Centrului Județean de Radioterapie „în scopul includerii Spitalului Județean de Urgență Bistrița în proiectul de achiziție de aparate de radioterapie de către Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management a proiectelor cu Banca Mondială, se impune asigurarea fondurilor necesare pentru construirea spațiilor medicale specifice amplasării și funcționării centrului”.

Consilierii municipali vor stabili dacă sunt dispuși sau nu să se implice în realizarea acestui centru, Consiliul Județean explicându-le că autoritățile publice locale pot participa la finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, investiții, ale unităților sanitare cu paturi în limita creditelor bugetare aprobate.

„Având în vedere necesitatea și importanța realizării acestui proiect pe care îl considerăm vital pentru populația județului, oportunitatea existenței Programului Național de Oncologie - subprogramul de radioterapie al bolnavilor cu afecțiuni oncologice și faptul că un procent de aproximativ 30 la sută din pacienții Spitalul Județean de Urgență sunt domiciliați în municipiul Bistrița, vă rugăm să ne comunicați acordul de principiu pentru participarea la acest proiect”, se mai arată în adresa trimisă de președintele de Consiliu Județean, Emil Radu Moldovan, către municipalitate.

9400 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro