Toamna bucatelor de la Jupânu’ şi-a deschis deja porţile iar frigiderele pline cu bunătăţi îi aşteaptă pe bistriţeni pe pietonalul Liviu Rebreanu, de azi şi până duminică inclusiv! Printre noutăţile celei de-a IX-a ediţii se numără şi salamul demisec, şunca de vită sau salamul Sandwich Jupânu’. Nici dulciurile de casă nu lipsesc!
Diferite sortimente de cârnaţ, pastramă, slănină cu boia sau fără, pastramă de pui sau de oaie, muşchiuleţ de purcel împletit, învelit în susan, o rudă uriaşă de peste 2 metri de parizer tradiţional şi o mulţime de produse din porc de casă care îţi lasă gura apă – îi aşteaptă încă de la primele ore ale dimineţii pe cei mai pofticioşi dintre bistriţeni – chiar în centrul oraşului, pe pietonalul Liviu Rebreanu.
Cei care nu se încumetă să cumpere – pot să savureze delicioasele produse chiar pe loc, căci Jupânu’ s-a îngrijit să amplaseze în zonă bănci şi umbrele pentru cei care au poftă de mici, fripturi, sarmale, berbecuţ sau purcei la proţap. Tot pentru cei care vor să iasă la o masă în aer liber este pregătită şi o iahnie de fasole cu ciolan, cârnaţi prăjiţi şi – pentru ca totul să alunece mai bine – murăturile de casă fac cu ochiul deja bistriţenilor din vitrinele special amenajate pentru un weekend destinat gurmanzilor şi turiştilor.
Nici copiii nu au fost uitaţi, căci Jupânu’ le-a pregătit şi lor o mulţime de dulciuri şi plăcinte ca la mama acasă, scoruşe, clătite uriaşe cu şuncă şi caşcaval sau clătite cu dulceaţă de căpşuni şi caise, clătite cu ciocolată sau banane şi diverse tarte cu mere sau prune, lămâie sau dovlecel – toate gata să facă deliciul celor mai pofticioşi dintre prichindei.
De azi şi până duminică, la Bistriţa are loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului culinar „Toamna bucatelor de la Jupânu'” din care nu lipsesc concursurile şi concerte de muzică folclorică!
Duminică, de la ora 16 are loc marea tombolă “Jupâneii norocoşi” unde toţi bistriţenii care au făcut cumpărături în magazinele Jupânului şi au completat tichete – au şanse să câştige câteva televizoare (plasme) şi un aragaz modern pentru a găti cum se cuvine produsele şi preparatele de la Jupânu’.
VEZI programul complet al acestui weekend chiar AICI.