Importanţa voluntarilor din Bistriţa-Năsăud a fost recunoscută la nivel naţional! Pentru impresionanta lor implicare în proiectul „Poteca caprei negre din Rezervaţia Biosferei Munţii Rodnei” - Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (Rezervaţie a Biosferei) a câştigat locul întâi la Gala Ariilor Protejate:
Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (Rezervaţie a Biosferei) a participat, în aceste zile, la Gala Ariilor Protejate din România - eveniment ajuns la ediţia a doua şi organizat la Tismana.
Au participat alţi 130 de reprezentanţi ai ariilor naturale protejate din ţară (administratori de parcuri naţionale şi naturale, custozi), Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Regia Naţională a Pădurilor RNP ROMSILVA etc.
Gala Ariilor Protejate din România este un prilej de schimb de bune practici între administratorii şi custozii de parcuri naţionale şi naturale, situri Natura 2000, rezervaţii naturale, precum şi un mijloc de promovare a rezultatelor din proiectele implementate şi stabilire a unor obiective comune în domeniul reconstrucţiei ecologice, a restaurării habitatelor degradate, dar şi dezvoltarea unor noi parteneriate.
Ediţia din acest an coincide cu Festivalul Castanului (ediţia a IV-a) ce se desfăşoară la Tismana şi cu simpozionul de disemnare a rezultatelor din proiectul „Managementul conservativ al habitatelor 4070⃰ şi 8260 în ROSCI0129 Nordul Gorjului de Vest”, care a urmărit restaurarea habitatelor de jneapăn şi castan comestibil, implementat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Camera de Comerţ şi Industrie România şi Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov.
Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (Rezervaţie a Biosferei) a câştigat locul întâi la secţiunea dedicată implicării voluntarilor în managementul ariei protejate cu proiectul „Poteca caprei negre din Rezervaţia Biosferei Munţii Rodnei” finanţat de MOL România şi Fundaţia pentru Partneriat Miercurea Ciuc.
Biolog dr. Claudiu Iuşan
Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei