Elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Beclean, însoţiţi de consilierul educativ, prof. Cîrlejan Anica şi profesoarele Crina Lup şi Aurelia Baci au participat la Târgul „mĂRTișoare la Bibliotecă”. Produsele lor au fost expuse, admirate și totodată valorificate:
Iubire, Sinceritate, Veselie, Simplitate, Dăruire. Primăvară… Într-un cuvânt MĂRȚIȘOARE! Pornind de la aceste cuvinte simple și totodată cu o mare semnificație, în cadrul Proiectului Educativ coordonat de profesoarele Maxian Laura, Săsărman Ana și Mureșan Lodovica „Să dăruim cu drag în sărbătoarea primăverii” - elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Beclean, împreună cu dascălii lor au realizat diferite activități legate de această sărbătoare:
-
„Bucuria primăverii” - trecerea în revistă a celor mai frumoase expresii legate de primăvară
-
„Să dăruim din frumusețea – primăverii” - oferirea de mărțișoare la Spitalul Orășenesc Beclean, secția Pediatrie și Grădinița cu Program Normal 1 Iunie Beclean (prof. educator Dani Carmen)
-
„Mărțișoare, Mărțișoare” - expoziție de mărțișoare în spațiile unității Pe parcursul proiectului derulat la CSEI Beclean s-au confecționat mărțișoare și felicitări, folosind diferite tehnici.
Cu ajutorul profesoarelor Crina Lup şi Aurelia Baci, cu sprijinul directoarelor Rusu Gabriela şi Szekely Emeșe, elevii şcolii din Beclean au participat la Târgul de Mărțișoare de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc" Bistriţa. Produsele lor au fost expuse, admirate și totodată valorificate, scopul dascălilor fiind acela de a cultiva în inimile și sufletele copiilor cu cerințe educative speciale sensibilitate și atitudine artistică, creativitatea și expresivitatea.
„Suntem, chiar și numai preț de o clipă, emoționați de mărțișoarele din jurul nostru și ajungem să ne oprim în loc și să admirăm: mărțișoare, mărțișoare…! Astăzi mărţişorul înseamnă mai mult sau mai puțin, depinde de fiecare dintre noi. Dar mărțișoarele ne sensibilizează pe toți, în fiecare an, iar rolul nostru, al dascălilor, este acela de a-i face pe copii să înțeleagă semnificația acestui eveniment, să învețe, să prețuiască și să respecte obiceiurile și tradițiile poporului în care s-au născut precum și această sărbătoare care ne aduce în suflet atâta bucurie...”, a explicat consilierul educativ al Centrului Școlar de educație Incluzivă, prof. Cîrlejan Anica.