Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Italienii vor să construiască la Bistrița un spital privat de oncologie și un centru de cercetare!

01/10/2016 10:27:03 Raluca NECHITI  
Consilierii municipali și-au dat ieri acordul de principiu pentru construirea unui nou spital în Bistrița. O companie din Italia, specializată în realizarea de „spitale la cheie” vrea să construiască în Bistrița un spital oncologic și un centru de cercetare.

De ani de zile în calculele Ministerului Sănătății exista construirea unui spital de urgență la Bistrița. Proiectul, vechi de mai bine de 10 ani a fost abandonat în timp, însă terenul găsit la acea vreme în spatele liceului Agricol pe strada Livezi a captat interesul și altor investitori care vor să construiască în această zonă... un spital.

Municipalitatea a primit la finalul lunii iulie o adresă din partea unei companii italienești „cu experiență relevantă în domeniul proiectării și realizării de spitale la cheie atât în Italia cât și-n alte părți ale Europei” prin care municipalitatea era informată de intenţia companiei care este interesată să realizeze un nou spital public-privat în Bistrița care va avea secții de oncologie generală, oncologie pediatrică și hematologie precum și un centru de cercetare.

„Noul spital se va numi Spital de tratare și cercetare”, spun italienii în adresa înaintată municipalității.

Înainte ca adresa italienilor să ajungă pe masa consilierilor aceștia au venit la Bistrița și au discutat cu autoritățile despre noul spital, municipalitatea urmând să dețină 10 % din acesta.

Spitalul va fi realizat de două companii care vor deține 90 la sută dintre acțiuni și care se vor ocupa de proiectarea acestuia, căutarea sursei de finanțare, construirea spitalului, dotarea acestuia cu mobilier și de managementul noii instituții, iar autoritățile locale trebuie să pună la dispoziție terenul intravilan și, cel mai probabil - utilitățile.

Consilierii municipali au acceptat noua investiție și, în ședința de ieri și-au dat acordul de principiu pentru realizarea acesteia.

Investiția, extrem de utilă pentru bistrițeni, vine chiar în anul în care autoritățile sanitare și-au exprimat îngrijorarea legată de numărul alarmat de noi cazuri de cancer care apar în rândul bistrițenilor, anul trecut fiind înregistrate peste 1000 de noi îmbolnăviri.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro