Felii lungi de slănină, sortimente speciale de cârnaţ, pâine de casă sau împletituri coapte de mari dimensiuni, caltaboş, gulaş de oaie cu mămăliguţă şi multe alte bunătăţi în faţa cărora îţi lasă gura apă au invadat tarabele Pieţei Decebal încă de la primele ore ale dimineţii.
Jupânul însuşi, îmbrăcat în portul tradiţional care l-a făcut deja celebru printre bistriţeni, a verificat purceluşul la proţap şi berbecuţul – pentru ca fripturile să fie „ca la carte” în această dimineaţă.
Pentru cea de-a V-a ediţie a Toamnei Bucatelor de la Jupânu’ organizatorii au pregătit şi câteva preparate speciale, care nu existau înainte pe tarabele Jupânului. Este vorba de salamul Potcoavă, cârnaţii semi-afumaţi şi ţărăneşti, salamul Torpedo, un pateu extraordinar din ficat de porc dar şi un sortiment de parizer Mozaic.
Toate specialităţile pot fi degustate alături de murături speciale sau de halbe cu bere. De la ora 14 încep recitalurile folclorice susţinute de Mirela Petruş, Fraţii Spânu, Nicu Cioancă, Anuţa Motofelea şi Virginia Linul iar de la ora 16.00, tot astăzi, este programat concursul de mâncat mici şi concursul ''Arată-ţi măiestria în pregătirea celor mai inedite platouri reci din produsele Jupânului''.
Sâmbătă, de la ora 16.00, cei mai gurmanzi bistriţeni sunt aşteptaţi să-şi încerce puterile în concursul de mâncat un cârnaţ lung de doi metri în timp ce ziua de duminică este destinată concursului de Miss Toamna Bucatelor de la Jupânul.