După ce Ciprian Buta şi-a dat demisia din funcție, iar Liviu Olariu s-a pensionat, cei doi fiind implicaţi într-un dosar de corupţie, IGPR a numit alţi doi adjuncţi ai IPJ BN. Aceştia sunt comisarul Claudiu Petre Jurcan şi comisarul şef Constantin Alexandru Bogdan.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a rămas fără adjuncţi după ce Liviu Olariu s-a pensionat şi Ciprian Buta şi-a dat demisia. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar de atunci IPJ BN a fost condus doar de chestorul Marius Linul care l-a înlocuit pe comisarul Ovidiu Mureşan, arestat pentru fapte de corupţie şi abuz în serviciu.
"La data de 20 ianuarie a.c., prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisar de poliţie JURCAN Claudiu Petre, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud, cu atribuții pe linie de poliție judiciară. De asemenea, comisar şef de poliţie BOGDAN Constantin-Alexandru, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud, cu atribuții pe linie de ordine publică", se arată într-un comunicat remis presei de către purtătorul de cuvânt al IPJ BN, subinsp. Virginia Roşca.
Liviu Olariu este urmărit penal pentru fapte de corupţie, mai exact pentru abuz în serviciu în formă continuă.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie "în datele de 31.07.2014, 06.11.2014 și 07.11.2014, inculpatul Olariu Liviu, atât personal cât și prin intermediul şefului Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, inculpatul Hasnăș Roberto Emil, a intervenit asupra agenților de poliție din teren, pentru ca aceștia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata şi sancţiona diferite contravenţii la regimul circulației. La datele de 20.08.2014, 30.08.2014, 29.09.2014 și 12.10.2014, inculpatul Olariu Liviu a participat, alături de alți poliţişti,(cadre din conducerea IPJ și subordonați), la falsificarea raportării, respectiv a conţinutului buletinelor de evenimente, în cazul a 4 accidente de circulație soldate cu victime omenești. Scopul conduitei abuzive a fost acela de neraportare a accidentului rutier cu victime şi de neevidenţiere a acestuia în EAC (Evidenţa Accidentelor de Circulaţie)".