Candidatul USL la Senatul României, în Colegiul 2, Ioan Deneș spune că ne batem joc de noi și de viitorul nostru dacă nu folosim ceea ce avem mai de preț: oamenii, locurile și resursele naturale!
El consideră inadmisibil ca, în timp ce alte popoare și-au creat până și ...țările, mutând, cum au făcut olandezii, apele din loc și și-au inventat turism din nimic, noi să stăm pe o adevărată mină de aur fără să o exploatăm. Pentru că are convingerea fermă că avem cu ce să ieșim în lume, dar nu știm încă în ce fel, Ioan Deneș vrea să facă demersuri ca localitățile de pe teritoriul Colegiului 2 Senat să fie parte a unei zone turistice europene cu acte în regulă!
Candidatul USL este conștient că această titulatură oficială acordată unei zone nu va conduce automat la o ”invazie” a străinilor pe meleagurile noastre, dornici să-și petreacă concediile sau vacanțele aici, dar poate crea facilități de dezvoltare a acesteia prin acces la finanțări europene dedicate turismului și oportunități de promovare prin crearea unui brand local puternic.
”Noi avem munte și ape repezi pentru turism de relaxare și de aventură, avem ape minerale și depozite de sare pentru turism balnear, avem biserici străvechi și mănăstiri, avem castele și cetăți numai bune de arătat, avem gospodării primitoare care pot oferi turiștilor liniște și mâncare sănătoasă, avem tradiții și cultură pe care le putem face cunoscute, avem mituri și legende pe care nu ne permitem să le mai lăsăm folosite de alții. Avem ce arăta lumii întregi și suntem obligați să o facem, pentru binele nostru!” spune Ioan Deneș.
Candidatul USL la Senat, în Colegiul 2 Bistrița-Năsăud, își propune să inițieze o serie de propuneri legislative menite să stimuleze oamenii din mediul rural să practice meserii tradiționale, care pot fi atractive pentru străini prin ineditul lor.
”Vreau și pot să propun scăderea dărilor plătite la stat de micii meșteșugari, de oamenii care vor să își dezvolte o mică afacere în satele lor” afirmă Ioan Deneș.
El spune că își dorește ca locuitorii din Colegiul 2 Senat să poată fii gazde bune cu ajutorul banilor europeni, să pună pe masă bucate tradiționale pe bani europeni și să-și vândă produsele pe bani europeni.