Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Investiții pe bani locali: AFLĂ ce străzi se asfaltează anul acesta la Spermezeu!

13/02/2014 09:20:00 Iulia STUPINEAN  
Asfaltarea Străzilor Dispensarului și Școlii, reabilitarea interioară a Căminului Cultural dar și modernizarea exterioară a sediului administrativ! Sunt cele mai importante lucrări ce se anunță anul acesta la Spermezeu, cu susținere financiară de la bugetul propriu al comunei.

Fără a pune la socoteală sumele mari de bani destinate proiectelor cu finanțare europeană, bugetul propriu al comunei Spermezeu se ridică anul acesta la 3,1 milioane de lei, cu 300.000 de lei mai mult față de cel din 2013. Asta în contextul în care, localnicii de aici au fost harnici cu plata taxelor și impozitelor.

“Mă bucură faptul că localnicii comunei Spermezeu au înțeles că pot să aibă pretenții, dar și obligații în același timp. Acest lucru se observă în bugetul din acest an, care este mai consistent decât de cel din 2013. Un buget pe care îl direcționăm în mod special spre lucrări de infrastructură”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

La fel ca și în anii precedenți, sume importante de bani vor merge și în 2014 spre plata salariilor funcționarilor publici din primărie, unitățile de învățământ de pe raza comunei Spermezeu, dar și spre Serviciul pentru Situații de Urgență - 40.000 de lei. De asemenea, a fost cuprinsă în bugetul din acest an și plata unor restanțe la lucrări încheiate, cum este baza sportivă finalizată anul trecut, pentru care administrația locală de la Spermezeu mai are de achitat o sumă de 120.000 de lei.

În ceea ce privesc lucrările la infrastructura rutieră, anul acesta se vor moderniza (prin asfaltare și amenajare de rigole), Strada Dispensarului și Strada Școlii, cu o lungime totală de 1 km. În acest sens, au fost alocați de la bugetul propriu al comunei 120.000 de lei, urmând ca pe parcursul anului, această sumă să fie suplimentată cu încă 60.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor. Alți 70.000 de lei vor merge pentru întreținerea drumurilor comunale iar 20.000 de lei vor fi cheltuiți cu reabilitarea interioară și dotarea cu mobilier adecvat a Căminului Cultural din comună.

Tot anul acesta va debuta la Spermezeu și modernizarea sediului primăriei, investiție care se ridică la aproximativ 130.000 de lei. Într-o primă etapă, au fost repartizați de la bugetul local, 70.000 de lei pentru reabilitarea exterioară a clădirii și amenajarea parțială a curții interioare. Restul sumelor necesare realizării și finalizării lucrărilor vor fi alocate anul viitor.

Cât privesc investițiile pe bani europeni, conducerea Primăriei Spermezeu anunță că au fost deja stabilitate datele de licitație, pentru două dintre acestea. Astfel, pentru modernizarea Văii Hagi și Pârâului Popoasei (proiect accesat pe Submăsura 125 c, cu o valoare de 1,5 milioane de euro), licitația va fi publicată pe SEAP pe data de 19 februarie. Lucrările la această investiție vor debuta în luna septembrie a acestui an.

Pentru asfaltarea și modernizarea Drumului Comunal 37 B cu o lungime de 6,8 km, care face legătura între localitățile Spermezeu și Dobricel, licitația va fi publicată pe SEAP pe 28 februarie. În acest caz, investiția de 1,5 milioane de euro se derulează printr-un proiect accesat pe Măsura 322 d - refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile din anul 2010, repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc. La acest proiect, primele lucrări în teren vor începe cel mai probabil în luna mai.

 

5119 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro