Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Investiție de amploare în prag de finalizare!

11/12/2012 15:25:33 Iulia STUPINEAN  
Proiectul integrat finanțat din fonduri europene în comuna Târlișua este finalizat în proporție de 85%! Cea mai importantă investiție de aici va fi gata în primăvara lui 2013 când vor fi recepționate rețeaua de canalizare, drumurile asfaltate, o stație de epurare, un Cămin Cultural dotat ca la carte și un Centru pentru persoanele cu nevoi speciale!

Anul 2009 a însemnat pentru comuna Târlișua din județul Bistrița – Năsăud, debutul unui proiect de amploare, accesat de administrația locală pe Măsura 322 privind Planul Național de Dezvoltare Rurală.

Întreaga investiție în valoare de 2,5 milioane de euro a reușit să cuprindă o serie de obiective importante pentru localnicii din zonă: aducțiune de apă și canalizare pe un tronson de 6 km, asfaltarea unui drum de 3,5 km pe ruta Târlișua - Șendroaia, punerea în funcțiune a unei stații de epurare a apelor menajere, reabilitarea și modernizarea unei clădiri destinată persoanele cu nevoi speciale, precum și dotarea Căminului Cultural din Târlișua cu mobilier adecvat și costume populare pentru artiștii de aici. Lucrările la toate aceste obiective au început în primăvara lui 2012, fiind în prezent finalizate în proporție de aproape 90%.

„S-a lucrat intens la acest proiect și am reușit să intrăm în iarnă cu lucrarea realizată în proporție de 85%. După cum stau lucrurile acum estimăm să facem recepția investiției la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Târlișua, Vlăduț Axente Purja.

Odată cu darea în folosință a obiectivelor din programul cu finanțare europeană, anul viitor în comuna Târlișua se vor crea și noi locuri de muncă. Este vorba de două posturi la stația de epurare și între 5 și 8 posturi la Centrul pentru persoanele cu nevoi speciale.

Comuna Târlișua din județul Bistrița – Năsăud este constituită din satele Târlişua, Agrieş, Agrieşel, Borleasa, Cireaşi, Oarzina, Lunca Sătească, Molişet și Răcăteş. Conform ultimului recensământ aici trăiesc aproape 3.900 de localnici în peste 1.500 de gospodării.

5124 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro