Atmosferă de sărbătoare ieri, pentru clasele I-IV de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” care şi-au lansat propria revistă – „excepţional de bine realizată”, după cum a remarcat Camelia Tabără, inspectorul şcolar general, care a subliniat că în epoca noastră virtuală trebuie să-i apropiem pe copii şi de foşnetul şi parfumul unei cărţi tipărite.
„Este un moment extraordinar pentru şcoala noastră – după ce, acum trei ani ciclul primar a primit în dar această clădire impecabil dotată, acum colectivul de redacţie îndrăzneşte să abordeze cu mult curaj un act intelectual şi educativ de mare valoare...” a afirmat directorul colegiului, profesorul Constantin Rus, amintind faptul că în Liviu Rebreanu există o mai veche tradiţie referitoare la reviste – începând de la publicaţii precum Zări senine, Catharsis, Asterix, Schreib (revista secţiei germane) – toate, din nefericire, dispărute de pe piaţa editorială, pentru că nu au reuşit să se susţină financiar.
O mare contribuţie la realizarea acestei reviste a avut-o şi Marin Ecedi, unul dintre părinţii care au sprijinit enorm apariţia primului număr – a mai spus Constantin Rus, precizând că, într-o lume dezlănţuită şi ieşită din minţi un asemenea act cultural nu poate decât să ne bucure.
„Trăim într-o lume virtuală dar suntem obligaţi să-i învăţăm pe copii să se bucure de foşnetul cărţilor şi mirosul de tipar al unei cărţi tipărite” a afirmat Camelia Tabără, inspectorul şcolar general, în timp ce Smaranda Florean, inspector pentru învăţământul primar în cadrul ISJ, a felicitat colectivul redacţional alcătuit din învăţătoarele Dalia Chira, Ana-Maria Baba, Simona Costaru, Liana Stupari, Teodora Zăvoianu şi bibliotecara Alina Creţ – dorindu-le cât mai multe numere de apariţie.
Un moment emoţionant a fost şi discursul susţinut de Călin Deac, reprezentant al asociaţiei părinţilor, care a venit la lansarea revistei însoţit de câteva fotografii alb-negru, realizate în 1989, în curtea Liceului Liviu Rebreanu, pe când el însuşi era elev al faimosului profesor Florescu. "Aşa cum părinţii ne consideră mereu copii, la fel şi noi ne considerăm pentru toată viaţa elevi ai acestui liceu... Iar dacă pentru noi, care am petrecut patru ani în liceu, a fost o experienţă extraordinară, imaginaţi-vă cum va fi pentru copiii noştri - care vor petrece aici aproape 12, 13 ani..." a remarcat Călin Deac, emoţionat.
Învăţătoarea Dalia Chira a remarcat că revista se doreşte a fi o publicaţie lunară, dacă se vor găsi sponsori sau sprijin financiar în acest sens, că va fi o carte de vizită a performanţelor copiilor din ciclul primar care, de altfel, au contribuit esenţial cu articole, poezii şi desene la realizarea primului număr.