Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  95 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



INTERVIU: Gabriela Montoiu în Parlamentul European

23/05/2014 10:40:38  
AFLĂ care este viziunea Gabrielei Montoiu despre Parlamentul European şi ce soluţii propune pentru rezolvarea problemelor din România.

De ce Parlamentul European şi nu Parlamentul României?

În perioada 2008 - 2009 am avut oportunitatea să fiu consilier în cadrul delegaţiei române în Parlamentul European şi să fiu implicată activ în cadrul forului decizional, în locul unde se discută problemele cetăţenilor din Uniunea Europeană şi sunt identificate soluţii viabile pentru o viaţă mai bună din toate punctele de vedere. Am fost impresionată de seriozitatea şi responsabilitatea cu care parlamentarii europeni, chiar dacă fac parte din ţări şi culturi diferite, îşi pun întreaga experienţă şi energie în probleme care aparţin tuturor cetăţenilor din Uniunea Europeană.

Am o puternică conştiinţă românească, aparţin şi voi aparţine întotdeauna României. Mă simt cetăţean român într-o frumoasă familie europeană, iar construcţia mea profesională şi experienţa acumulată în cei peste 10 ani de implicare activă în viaţa politică, au dovedit faptul că sunt un om implicat şi responsabil, creionez lucrurile obiectiv şi în raport cu oamenii şi problemele acestora, am coordonat şi implementat acţiuni care au adus un plus de valoare în viaţa cetăţenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. Parlamentul European nu este un deziderat, este o asumare enormă a unei munci făcute pentru oameni, pentru respectarea drepturilor acestora, este locul unde sunt analizate cele mai importante decizii al căror efect se răsfrânge apoi peste toţi cetăţenii statelor membre.

Am asistat la ascensiunea în PE a unor diverse personaje din politica românească, mai mult sau mai puţin pregătite pentru a ajunge acolo. De ce este important să avem oameni bine pregătiţi în PE, şi nu oportunişti?

Este de competenţa fiecărui partid politic în parte să elaboreze lista persoanelor propuse pentru Parlamentul European. Cetăţenii români sunt cei care aleg şi îşi asumă alegerea. Este important ca înainte de a merge la vot sau înainte de formarea unei păreri despre un candidat, să existe o informare obiectivă şi clară despre cei care participă pe lista de vot. În general, România a avut o echipă de deputaţi în Parlamentul European competitivă şi activă, dar desigur au fost şi câteva excepţii care nu ne-au făcut cinste. Trebuie să fim conştienţi că imaginea României în Uniunea Europeană trebuie să fie atent gestionată pentru că greşelile făcute la nivelul acţiunilor reprezentanţilor României în Parlamentul European au un impact extrem de negativ asupra tuturor cetăţenilor români oriunde s-ar afla. Suntem datori să reprezentăm România cu onoare şi responsabilitate şi să fim conştienţi că acţiunile noastre de la orice nivel se răsfrâng asupra noastră a tuturor. Cetăţenii sunt cei mai buni observatori ai vieţii politice şi a acţiunilor politice şi trebuie să identifice şi să sancţioneze dur şi prompt orice deviere de la normalitate sau ceea ce ar pune în pericol siguranţa sau bunăstarea lor şi a familiei.

 

Te-ai specializat în comunicare şi relaţii publice, domeniu în care ai şi o firmă. Cum te-ar ajuta experienţa ta profesională în PE?

Profesia mea este o artă. Am muncit mult pentru tot ceea ce sunt acum. Sunt un om împlinit din punct de vedere profesional şi îmi iau munca foarte în serios, iar rezultatele au putut fi văzute în cei 7 ani de activitate neîntreruptă în domeniul comunicării. Am avut şansa să am alături de mine profesionişti şi să învăţ de la cei mai buni. Am accesat medii care mi-au adus provocări şi reuşite. Am avut o ascensiune profesională bazată pe responsabilitate şi o continuă îmbunătăţire a calităţii muncii mele şi a colegilor mei. O bună comunicare cu oamenii şi identificarea celor mai bune căi de comunicare în toate mediile face ca oamenii să aibă încredere şi să înţeleagă foarte clar care au fost acţiunile tale, de ce ai optat pentru o anumită soluţie şi cum se răsfrânge acţiunea ta asupra vieţii lor. Din păcate reprezentanţii politicii româneşti nu au reuşit întotdeauna să transmită obiectivele şi rezultatele muncii lor, astfel încât oportuniştii politici au speculat şi folosit acest lucru în favoarea lor, iar cetăţenii au fost prea puţin informaţi despre ceea ce se întâmplă la nivelul Parlamentului European şi au fost puşi doar în faţa faptului împlinit. Consider că opinia cetăţenilor este extrem de importantă în luarea deciziilor, iar principiul subsidiarităţii trebuie aplicat prin acţiuni în sprijinul cetăţenilor, printr-o bună comunicare şi consultare. Sunt un specialist în domeniul comunicării, iar faptul că stăpânesc foarte bine acest domeniu coroborat cu faptul că sunt un om responsabil şi extrem de implicat în tot ceea ce fac, face ca acţiunile mele să fie corect percepute şi împărtăşite.

 

Acorzi o mare parte din timp profesiei tale. Cum se împacă acest lucru cu viaţa de familie?

Alături de împlinirea în plan profesional, sunt un om împlinit şi în plan personal. Sunt una dintre femeile puternice care a reuşit să crească un copil minunat, în vârstă de 15 ani. Sunt un om recunoscător pentru iubirea şi înţelegerea de care mă bucur în cadrul familiei. Dar, desigur, am fost nevoită ca uneori să fac şi mici sacrificii, dar familia a fost întotdeauna pe primul loc. Sunt un om foarte activ, iar o zi de muncă împleteşte în mod armonios responsabilităţile de mamă şi cele profesionale. Fetiţa mea a împrumutat de la mine dorinţa de a face lucrurile bine, de auto-perfecţionare fără să aştepţi ca alţii să îşi facă munca sau să te sprijine prea mult, să se înconjoare de oameni de calitate şi să fie sensibilă la nevoile celor din jur. Acest lucru mi-a dat putere şi timp pentru împlinirea mea în plan personal şi profesional. Sunt, ca toate mamele, un om care se hrăneşte din iubirea copilului ei şi îi mulţumesc în fiecare zi lui Dumnezeu pentru ceea ce am primit şi ceea ce pot da.

 

Ca mamă, ce influenţă ai asupra alegerilor fiicei tale, în viaţă? În ce măsură crezi că ar dori să-ţi urmeze exemplul?

Fiica mea a fost puternic influenţată de modul meu de viaţă. A fost o prezenţă foarte activă şi un partener foarte implicat în aproape toate deciziile şi acţiunile mele. Este cel mai important critic obiectiv al meu şi întotdeauna iau în considerare opiniile foarte bine fundamentate ale ei. Cu toate acestea, nu am făcut nicio presiune asupra alegerilor ei. În mod excepţional am considerat că este de datoria mea să îi ofer o imagine clară asupra vieţii şi importanţei deciziilor ei, dar să îi ofer libertatea de a decide pentru propriile ei acţiuni. Sunt norocoasă pentru că am reuşit să stabilesc o bună prietenie cu fiica mea, iar ea mi-a înţeles întotdeauna scopul deciziilor mele. Fiica mea are maturitatea necesară şi sprijinul meu pentru ca deciziile cu privire la viitorul ei să fie făcute în raport cu ceea ce îşi doreşte să facă. Tot ceea ce pot să afirm în acest moment este faptul că îşi doreşte să fie în sprijinul oamenilor, să facă lucruri de calitate şi să muncească fără să uite să aibă grijă de cei dragi şi de familie.

 

După cum se ştia încă de la început, locul 10 este puţin probabil să fie unul eligibil. Totuşi, ce importanţă are pentru tine faptul că te afli pe un loc vizibil, alături de membrii marcanţi ai Partidului Democrat Liberal din România?

Sunt un om de echipă şi un susţinător implicat al celor care împărtăşesc politica de dreapta. Am participat alături de echipa Partidului Democrat Liberal la toate acţiunile de marcă atât la nivel local, regional cât şi la nivel naţional. Am reuşit astfel să realizez calitatea umană şi profesională a colegilor mei. Sunt conştientă că un loc 10 pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare nu este un loc eligibil în condiţiile în care suntem sancţionaţi de acţiunile din trecut, acţiuni care, chiar dacă au avut un impact negativ temporar, se dovedesc acum că au salvat România de la o criză economică şi socială fără precedent. Cu toate acestea, este un loc care ne face onoare şi care este rezultatul muncii asidue a echipei PDL din Bistriţa-Năsăud care a adus de-a lungul timpului printre cele mai bune rezultate în campaniile electorale, la nivel naţional. Faptul că munca a primit o astfel de apreciere mă obligă să dau tot ceea ce este mai bun şi să fiu un suport pentru colegii mei de pe locurile eligibile. Fac parte dintr-o echipă de oameni competenţi şi implicaţi, iar viitorul cu siguranţă va fi unul mai bun pentru noi toţi.

 

Aceste alegeri europarlamentare sunt deosebite mai ales prin faptul că formaţiunile politice adverse (PSD, PNL) s-au exprimat în mai multe rânduri împotriva Uniunii Europene. Cum este să candidezi pentru un loc în PE împotriva cuiva care este anti-Europa?

S-a subliniat de nenumărate ori faptul că politica de stânga nu este una menită să fie în pas cu cerinţele vremurilor pe care le trăim. Avem nenorocul să fim conduşi de oameni care îşi schimbă politica şi ideile de pe o zi pe alta, oameni dispuşi să sacrifice orice doar pentru o dominare pe termen lung. Acest lucru ne obligă să ieşim şi mai vehement în faţa oamenilor, să mergem aproape de ei şi să le descifrăm ceea ce politicienii oportunişti de stânga nu vor şi nu pot să recunoască: faptul că fiecare trebuie să primească ceea ce merită în raport cu munca sa, să nu devenim din nou un popor de persoane asistate pe nedrept, că politicienii şi cei din funcţiile de conducere sunt în slujba cetăţenilor, iar vremurile de acum nu mai permit populismul şi plagiatul în niciun domeniu. Sunt conştientă de faptul că trebuie să ne intensificăm munca şi buna comunicare a acţiunilor noastre şi să păstrăm unitatea pentru o luptă care este cu siguranţă spre binele nostru, al tuturor şi în special pentru ceea ce lăsăm moştenire copiilor noştri.

 

Cum s-ar schimba viaţa ta dacă ai pleca la Bruxelles?

Paradoxal, nu foarte mult din punctul de vedere al intensităţii muncii pe care o depun. Este ştiut faptul că munca de deputat în Parlamentul European nu mai este exercitată doar în faţa unei ţări, ci în faţa a 28 de state membre şi a unor profesionişti prin excelenţă în domeniile de bază. Este o responsabilitate care, din momentul în care este asumată, te obligă. Te obligă la verticalitate, moralitate, coerenţă şi eficienţă decizională faţă de oamenii pe care îi reprezinţi. Şi mai am o mare responsabilitate, aceea de a răspunde în faţa copilului meu cu inima deschisă şi împlinită atunci când mă va întreba ce am făcut pentru ca viaţa şi viitorul ei şi a tuturor tinerilor să fie mai bună, mai echitabilă şi mai sigură.

 

Cum ai încerca să schimbi viaţa oamenilor, de la Bruxelles?

În primul rând printr-o foarte bună comunicare onestă a ceea ce fac pentru ei. Aş fi, ca şi acum, în mijlocul lor şi aş încerca împreună cu echipa mea să găsesc şi să susţin soluţiile optime pentru problemele lor. Prin consultări cu toţi partenerii implicaţi aş aduce în faţa oamenilor propunerile de modificări legislative, iar conţinutul amendamentului ar fi cea mai bună opţiune identificată împreună cu oamenii. Implicarea în comisiile de specialitate mi-ar da posibilitatea să aflu ”la cald” viziunea şi acţiunile membrilor Parlamentului European şi să le comunic din timp cetăţenilor pentru ca ei să nu mai fie doar spectatori la ceea ce se decide, ci actori implicaţi în acţiunile care, mai devreme sau mai târziu, se răsfrâng asupra lor şi a celor dragi, cu efecte extrem de importante asupra calităţii şi siguranţei vieţii lor.

 

1963 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro