Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  142 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Intalnirile de luni la a 16-a sesiune

31/10/2011 09:00:41  
Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Uniunea artistilor plastici-Bistrita, organizeaza in 31 octombrie 2011 a 16-a sesiune a "Intalnirilor de luni", eveniment literar bilunar moderat de scriitorul Dan Coman.

In cadrul seriei de intalniri desfasurate sub sloganul ”Cetitor, deparaziteaza-ti creierul!” vor avea loc lansari de carte, concerte, dezbateri precum si o serie de lecturi publice de la care nu vor lipsi cei mai importanti scriitori romani contemporani.

“Intalnirile de luni” isi propun sa promoveze lectura in randul tinerilor, sa ii atraga spre literatura si biblioteci, demonstrand totodata ca literatura este un fenomen viu.

La a 16-a editie - care va avea loc luni, 31 octombrie, ora 19, la Galeriile Arcade24 ale UAP - Biblioteca judeteana va invita la o intalnire cu poeta Doina Ioanid (care va citi poeme din cea mai recenta aparitie editoriala, ritmuri de imblinzit aricioaica) si cu Florin Bican, coordonatorul programului I.C.R. pentru pregatirea tinerilor traducatori straini in vederea traducerii scriitorilor romani in limbi straine

Cetitor, deparaziteaza-ti creierul! Literatura e vie!

Florin BICAN / nascut la Bucuresti, in 29.3.1956

Coordonatorul programului I.C.R. pentru pregatirea tinerilor traducatori straini in vederea traducerii scriitorilor romani in limbi straine
A tradus din engleza in romana (Angela Lambert, “Love among the single classes”,
Lewis Carroll, “The Hunting of The Snark”, Jon Silkin, John Betjeman, Robert Frost, T.S. Eliot „Old Possum’s Book of Practical Cats” – si din romana in engleza (“Description of a struggle” (antologie de proza est-europeana, Picador/Vintage, 1994):Mircea Cartarescu, Stefan Agopian, George Cusnarencu.
Poezie romana contemporana pentru publicatii din Marea Britanie si Statele Unite (Mircea Dinescu, Ana Blandiana, Stefan Augustin Doinas, Mariana Marin, Florin Iaru, Doina Ioanid, Bogdan Ghiu, Miruna Vlada, Andrei Bodiu, Denisa Mirena Piscu, Ofelia Prodan, Gellu Naum, Ion Barbu, Augustin Fratila, Daniel Banulescu, Eugen Suciu).
Este prezent cu texte in volumul pentru copii (si nu numai) Cantice marlanesti, 2007, Editura Humanitas.
Antologii: Bookataria de texte si imagini 1 (Pro Editura si Tipografie, 2009)
Care-i faza cu cititul? (Editura Art, 2010)
Bookataria de texte si imagini 2 (Editura Vellant 2011)
Ochelarii de fum - proza contemporana
Antologiile Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, USR, 2011
Bucharest Tales: A Collection of Central European Contemporary Writing (New Europe Writers, 2011)
Prezent cu articole si eseuri pe teme cultural-politice in periodice romanesti, britanice si americane (Dilema Veche, 22, The Spectator, The National Review, Index on Censorship, Scotland on Sunday, etc.)


Doina Ioanid s-a nascut la 24 decembrie 1968, in Bucuresti.

A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti in 1995 si cursurile de master (Studii Culturale Franceze) la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a aceleiasi universitati, in 1998. A publicat poeme in volumul colectiv Ferestre '98, girat de Mircea Cartarescu, Editura Aristarc, Onesti, 1998. A participat la volumul experimental 40238 Tescani, Image, Bucuresti, 2000. A debutat individual cu un volum de poeme in proza : Duduca de martipan, Editura Univers, Bucuresti, 2000 (Premiul de debut „Prima Verba”). Au urmat alte volume de poezie: E vremea sa porti cercei, Editura Aula, Brasov, 2001 (volum nominalizat la Premiile Aspro), Cartea burtilor si a singuratatii, Editura Pontica, Constanta, 2003, si Poeme de trecere, Editura Vinea, Bucuresti, 2005.
Ritmuri de imblinzit aricioaica, Ed Cartea Romaneasca, 2010. Poemele sale au fost traduse in franceza, maghiara, turca, slovena si croata. A tradus din limba franceza mai multe carti, printre care: Marguerite Duras, Vara, la zece si jumatate seara, Editura Cartier, Chisinau, 2006, Dai Sijie, Intr-o noapte fara luna, Editura Polirom, Iasi, 2009. Intre 1998 si 2005 a fost asistent universitar la Catedra de Limbi Straine a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Transilvania”, Brasov, intre anii 1998-2005. In prezent este secretar general de redactie la Observator cultural.

Venita dinspre Cristian Popescu si suprarealistii francezi, dar si dinspre prozopoemele lui Rimbaud si Bacovia, poezia Doinei Ioanid a fost dintotdeauna un jurnal de stari interioare ale sensibilitatii repliate spre sine. Butonul intensitatii afective este dat insa acum la maximum, iar glacialitatea spectrala, retro a „duducai de martipan” a lasat de mult locul vulnerabilitatii depresive si inadaptarii mature, visceralitatii revoltate si mizeriei agresive a cotidianului. Fantasma personala care bintuie secventele – sau diapozitivele – acestui nou volum este „aricioaica”, animal totemic al singuratatii retractile, „tepoase” si interiorizate. O singuratate ai carei demoni sint imblinziti, totusi, de calitatea autoscopiei si de rafinamentul imaginarului decadent. Autoare prin excelenta imploziva, Doina Ioanid este una dintre cele mai substantiale, mai rezistente si mai pure voci ale poeziei romanesti din ultimul deceniu.” (Paul Cernat)

Dan COMAN

2000 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro