Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Însemnări din campania ”De Crăciun fii mai bun!”

22/12/2012 20:35:50  
În fiecare casă multă emoție și o imensă bucurie au reușit să aducă cititorii generoși ai Bistrițeanul.ro. Darurile pregătite de ei pentru cei săraci au ajuns astzăi la destinație. Șapte trasee către toate colțurile județului, zeci de case vizitate, sute de oameni fericiți. Mii de zâmbete. Citește însemnările voluntarilor din campanie:
  1. Bucurie mare și la familia Rocz din Șintereag. Cei doi copilași care nu știu ce înseamnă dragostea de tată s-au bucurat enorm de mult când și-au primit mașinuțele și elicopterele cu telecomandă. A fost o adevărată răsplată a rezultatelor bune de la învățătură dar și o bucurie pentru mamă și cele două bunici din casă.
  2. Cei patru tineri crescuți la casa de copii au văzut încă de azi masa de Crăciun îmbelșugată. Mulțumită celor care au dat cu drag pentru cei nevoiași, cei patru tineri vor avea ceva mai gros de se îmbrăcat iar masa de Crăciun va fi ca și cea de altădată.
  3. ”Comorile” doamnei Beșa au fost foarte încântate de cadourile primite. Toate îmbrăcate frumos și coafate ne-au întâmpinat cu zâmbetele pe buze iar privirile lor pline de dragoste au fost ca un magnet pentru toți cei prezenți la împărțirea cadourilor. A fost o adevărată onoare să vă putem reprezenta pe toți cei care ați dăruit pentru aceste patru fetițe și fratele lor.
  4. Cornel Roșca din Șieu Odorhei tăia lemnele afară, băiețelul mergea să cumpere ceva din sat, iar mama și fiica pregăteau de mâncare în casă. La vederea cadourilor pe care voi, cei cu inimă largă le-ați trimis, ochii părinților au început să se umezească în semn de mulțumire pentru cei care le-au făcut astfel sărbătorile mai frumoase și mai gustoase.
  5. Patru copilași cu vărste între 4 și 12 ani erau afară cu săniuța. Mezina, de doi anișori, dormea în casa bine încălzită. Din bucătărie vedea miros de cîrnaț pentru că mama și tata tăiaseră porcul, iar acum pregăteau bucatele.

”Vai ce bucurie ne-ați făcut. Nu ne așteptam să ne viziteze cineva. De câteva zile ne-a murit cineva din familie de care eram foarte atașați. Și chiar eram așa de supărați. Dar uite ce bucurie ne-ați făcut. Dumnezeu să vă dea sănătate la toți cei care ne-ați adus zâmbetul pe buze!”, a sunat urarea familiei Mureșan din Șieu Odorhei.

  1. ”Uite că vin! Uite că vin!” au răsunat glasurile de copii atunci când am ajuns la familia Sabo din Coasta.

Sorina, Lucian și Alina ne-au ajutat la descărcat cadourile care erau pentru ei. Tatăl care era acasă a rămas aproape mut de uimire când a văzut cât au dăruit oamenii cu inima mare.

Simona s-a trezit auzind gălăgie și pentru că dorea de mult să mănânce ceva dulce a și înșfăcat un baton de ciocolată.

Punctul culminant a fost instalarea calculatorului și despachetarea socotitoarei. Sorina și Lucian aveau ochii înlăcrimați de bucurie, iar părinții și bunicii se bucurau că acum vor avea o masă bogată de Crăciun.

  1. ”Mă numesc Dedulelcu Bianca” ne-a întâmpinat micuța de trei anișori ai familiei Cudelcu.

Chiar dacă numele de familie nu l-a rostit prea bine, căldura și dragostea cu care micuța ne-a primit a adus zâmbete pe fețele noastre, a celor puțin înghețați de frig după drumuri lungi străbătute. Aceeași dragoste și bună primire am simțit-o venind și din partea celorlalte două surori ale Biancăi, a frățiorului și a  bunicilor care-i cresc.

Dărnicia voastră a umplut astăzi de bucurie multe inimi de copii, dar nu numai și a fost o onoare pentru noi să fim reprezentanții voștri, a celor care de Crăciunul acesta ați ales să fiți mai buni cu aproapele vostru.

A fost o onoare să revin în echipa Bistrițeanul și mai ales să contribui la înfrumusețarea sărbătorilor unor copii.
 
Va mulțumesc pentru acest privilegiu.
 
Să aveți sărbători fericite și un an nou binecuvântat în toate domeniile!
 
Flavia (Țiplea) DANCIU
 

Borgovan Adela 29 ani, locuieste in localitatea Agrisu de Jos. Este divortata, are doi copii, minori cu varste sub 12 ani. Impresionata de drama nepotelului ei, Lucian - 10 ani, a hotarat sa-l ia in custodie. Acesta din urma sufera, la o varsta frageda, de diabet zaharat tip 1 -  cel mai probabil  provocat in urma stresului din mediul in care traia. Parintii lui, fratele Adelei si sotia, locuiesc vis-a-vis si au o familie dezorganizata. Pe langa Lucian, acestia mai au 3 copiii - minori cu varste sub 12 ani. Practic Adela poarta responsabilitatea directa sau indirecta pentru 6  minori: 2 copii si 4 nepoti. Veniturile sunt insuficente pentru a asigura un trai decent celor mici, motiv pentru care au fost cuprinsi in aceasta campanie. Copiii au primit haine , rechizite, produse pentru masa de Craciun, dulciuri normale dar si fara zahar pentru Lucian, cat si o suma de bani. Perioadic acesta trebuie sa fie supus unui control  pentru a se cunoaste stadiul bolii sale.

Cornea  Maria - 66 ani si Cornea Ion 72 ani cresc doi nepoti:  o fetita (2 ani) orfana de mama si un baiat (14 ani) orfan de ambii parinti. Fiica lor, mama fetitei, a murit in urma cu putin timp rapusa de cancer. Interersant este ca  medicii o puteau salva daca renunta la sarcina dar aceasta a refuzat la ideea preferand sa nu faca interventii chirurgicale care sa-i puna in pericol viata micutei.  In aceeasi gospodarie locuieste si fiul batranilor care are probleme cu alcoolul, este deseori  violent cu cei din familia sa. Veniturile familiei sunt reduse, responsabilitatea cresterii celor doi minori revenind bunicilor. Cadourile primite în campania De Crăciun fii mai bun i-au bucurat nespus, alimentele, hăinuțele și jucăriile primite făcându-i să uite pentru puțin timp de greutățile cu care se luptă zilnic.

Marius - voluntar De Crăciun fii mai bun

 
3690 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro