Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  124 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Informații noi privind angajările în Poliție! Vechii polițiști se pot reîntoarce în sistem! VEZI condițiile pentru civili:

29/02/2016 12:24:43 Cristina ALEXA  
Și nu numai foștii polițiști se pot reîntoarce, ci și jandarmii sau pompierii care au fost disponibilizați sau au ieșit din sistem în anii anteriori din motive neimputabile. Pentru a acoperi deficitul de personal, MAI deschide ușa și civililor, care dacă vor trece probele deloc ușoare au șansa de a intra și ei în sistem:

Peste 13 la sută era deficitul de personal din IPJ BN la sfârșitul anului trecut, cei mai mulți polițiști lipsind în județ din mediul rural. Situația este similară la nivelul întregii țări, asfel încât Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri pentru completarea structurii de personal din care lipsesc circa 11.000 de oameni. „În prezent, structurile MAI se confruntă cu un deficit ridicat de personal, care s-a accentuat odată cu intrarea în vigoare a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat și a ajuns la peste 11.000 de posturi vacante. Numai de la începutul anului până în prezent au ieșit/ plecat din sistem peste 1.000 de angajați'”, se arată în răspunsul MAI la o solicitare Agerpres.

Printre soluțiile MAI pentru reducerea deficitului, dar cu impact pe termen mediu (doi-trei ani) se numără și mărirea cifrei de școlarizare în unitățile de învățământ ale ministerului, anul acesta urmând să fie suplimentate cu 1.000 de locuri față de promoția 2016. Astfel, tinerii care vroiau să ajungă agenți de poliție, subofițeri, maiștri militari sau ofițeri au șanse mai mari anul acesta prin mărirea cifrei de școlarizare.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și-ar putea completa o parte din personalul lipsă din promoția de polițiști care va absolvi în iulie și urmează a fi angajată integral, la termen. 

O altă măsură a MAI prevede valorificarea resursei umane existente și profesionalizată, respectiv concursuri de trecere în corpul ofițerilor a 1.000 de agenți și subofițeri cu studii superioare. Până acum și-au manifestat intenția peste 8.700 de candidați.

Totodată, pentru reducerea deficitului de personal se vor organiza concursuri pentru ocuparea a circa 2.500 de posturi, iar informația nouă care apare în jurul acestei cifre deja știute este că aceste posturi vor putea fi alocate și personalului care a fost disponibilizat sau care a ieșit din sistem în anii anteriori din motive neimputabile și, așa cum se anunțase, și civililor.

„Oficiali din MAI au precizat că militarii în rezervă care doresc să se reîntoarcă în sistem vor da concursuri separate de cele ale civililor care doresc să se angajeze în MAI. Concursurile vor fi organizate la nivelul fiecărui inspectorat județean de profil în parte. Adică IPJ-urile pentru polițiști, IJJ-urile pentru jandarmi, ISU pentru pompieri, etc.” – scrie evz.ro

MAI a mai precizat pentru evz.ro că va mai angaja până la 500 de specialiști în domenii precum IT&C, financiar, psihologie, medicină. În ceea ce privește angajările din sursă externă, „oficialii MAI au precizat că a fost adoptat un pachet legislativ care a cuprins atât norme interne, cât și acte de nivel superior „prin care s-a urmărit crearea unui cadru de selecție transparent, obiectiv și corect. Atât concursurile de trecere în corpul ofițerilor, cât și cele pentru încadrarea din sursă externă vor fi organizate în sistem centralizat, existând posibilitatea implicării și a instituțiilor de învățământ ale MAI. Comisiile vor fi constituite la nivel național și se vor stabili tematici și bibliografii unice pentru funcții similare. Subiectele vor fi elaborate în condiții de confidențialitate și vor fi transmise simultan prin rețele criptate, iar lucrările vor fi corectate pe loc în fața candidaților. Totodată, se va asigura monitorizarea și supravegherea video a concursurilor'”, se arată în răspunsul MAI pentru evz.ro. 

Conform sursei citate, „referitor la încadrarea din sursă externă, pentru dobândirea statutului de polițist, candidații vor fi supuși testelor eliminatorii (medicale, psihologice și fizice), precum și probelor de concurs de verificare a cunoașterii cadrului legal specific, în aceleași condiții de organizare a concursurilor de trecere în corpul ofițerilor. Cei admiși vor urma programe intensive de formare inițială — teoretice în instituțiile de învățământ ale MAI și practice la locul de muncă, alături de tutori profesionali, iar după o perioadă de 6 luni vor fi examinați în vederea definitivării în profesie.”

În 25 februarie a intrat în vigoare ordonanța de urgență care modifică și completează legea privind Statutul Polițistului, care prevede, printre altele, și că funcțiile de execuție vacante pot fi ocupate, prin concurs sau examen după caz, de foști polițiști, inclusiv dintre cei disponibilizați, care au studii corespunzătoare cerințelor postului și îndeplinesc condițiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte.  

„Prin acest act normativ se instituie, totodată, posibilitatea reîncadrării în funcție a foștilor polițiști care au încetat raporturile de serviciu la cerere, prin demisie, prin numirea într-o altă funcție publică ori după pierderea capacității de muncă, dar pe care între timp și-au recăpătat-o. Totodată, ordonanța prevede că raporturile de serviciu ale polițiștilor încadrați direct ori reîncadrați nu pot fi modificate prin delegare, detașare, mutare și transfer, timp de cel puțin trei ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unități'”, a mai precizat MAI pentru evz.ro.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro