Mobilierul din lemn masiv comandat de Elena Ceaușescu pentru cabinetul personal în 1989 va ajunge în această săptămână la Sîngeorz-Băi și va mobila cabinetul nr. 1 din primărie. Mai exact, primarul Traian Ogâgău va semna toate documentele la biroul impresionant sculptat de meșterii din Târgu-Mureș și așezat pe scaunul tapițat cu goblen:
Traian Ogâgău pare să aibă o fascinație pentru bunurile care au aparținut familiei Ceaușescu. După ce a cumpărat acum câțiva ani „fosta casă a lui Ceaușescu” din Bistrița și a deschis-o publicului larg transformând-o într-un restaurant elegant, acum a achiziționat mobilierul comandat de Elena Ceaușescu pentru Cabinetul nr. 2 al țării, din vremea în care era președinte Nicolae Ceaușescu. Mobilierul, o adevărată operă de artă, va fi cabinetul de lucru al primarului Traian Ogâgău, cel care a câștigat alegerile pentru funcția de primar în orașul-stațiune Sîngeorz-Băi. Ogâgău a depus jurământul zilele trecute și imediat după aceea a aflat de oportunitatea de a cumpăra fostul birou al Elenei Ceaușescu.
Mobilierul a fost comandat fabricii de mobilă de la Târgu Mureș chiar de Elena Ceaușescu, în 1989. A venit Revoluția și corpurile din lemn masiv, sculptate impecabil de meșterii tâmplari mureșeni nu au mai ajuns să mobileze Cabinetul nr. 2. Toată lucrarea este o adevărată operă de artă, toate piesele fiind lucrate integral manual, sculptate minunat, în stilul renașterii italiene. Lemnul folosit a fost de paltin, un lemn foarte pretențios și totodată prețios, care înainte de a fi prelucrat trebuie să stea la uscat minim 5 ani. Deși au trecut 25 de ani de la prelucrare, mobilierul arată impecabil, calitatea lucrării fiind într-adevăr una excepțională. Tapițeriile de pe scaune sunt și ele lucrate manual, fiind vorba de o țesătură goblen.
După Revoluție, mobilierul a rămas în depozitul fabricii, iar mai apoi a fost achiziționat de un om de afaceri care se ocupa cu exportul de mobilier. Așa a ajuns în Rusia la marile expoziții de profil și a fost reprodus în 20 de exemplare (realizate la Târgu-Mureș), toate livrate la Kremlin. Mobilierul original, cel comandat de Elena Ceaușescu, a fost readus în România și de 15 ani zace ascuns într-un depozit.
Traian Ogâgău a aflat în urmă cu câteva zile că proprietarii intenționau să îl vândă și nu a ezitat să îl cumpere, deși prețul nu e deloc mic, se ridică la peste 15.000 euro. Ogâgău va plăti din buzunarul propriu mobilierul care va decora cabinetul nr. 1 din Primăria Sîngeorz-Băi și spune că a ținut morțiș să aibă acest birou pentru că nu putea rata ca o astfel de piesă să fie în Bistrița-Năsăud și, de ce nu, consideră că ar putea fi chiar și o atracție turistică, fiind o lucrare rară, cu o încărcătură istorică și o poveste frumoasă, ceea ce caută turiștii, oriunde s-ar afla.