Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



INEDIT: Le-a deschis austriecilor apetitul pentru sărituri! La 26 de ani, o bistriţeancă formează instructori de kangoo jumps

24/02/2016 09:19:30 Bianca SARA  
O bistrițeancă de doar 26 de ani face senzație în Austria cu kangoo jumps. Aceasta este singura româncă ce are dreptul să predea și să formeze instructori în acest sport în Austria.

Una dintre cele mai căutate românce din Austria când vine vorba despre sport și mișcare este bistrițeanca Sanda Briciu. În urmă cu mai puțin un an, pe când avea doar 25 de ani, aceasta și-a luat lumea în cap și s-a mutat în Austria, cu gândul de dezvolta sportul cel mai drag ei: kangoo jumps.

Aceasta a fost prima româncă ce a avut dreptul de a preda și forma instructori de kangoo jumps în Austria. Deja aceasta a format  6 instructori, care vor merge în orașele unde bistrițeanca nu mai reușește să ajungă din lipsa timpului.

Dar să începem cu începutul. Sanda Briciu are 26 de ani, s-a născut în Bistrița și a continuat studiile în Cluj-Napoca, specializându-se în contabilitate la Facultatea de Științe Economice. A urmat un masterat în Germania, în publicitate, iar altul în management general, pe care l-a început de curând, în Austria, la Johannes Kepler University din Linz, unde și locuiește. 

În ciuda pregătirii sale economice, Sanda își dedică tot timpul sportului de ani buni. Încă de când avea 18 ani a început să urmeze cursuri care să-i permită să formeze instructori de kango jumps, după ce participase la astfel de cursuri tocmai în Miercurea Ciuc.

„Primele cursuri pentru a deveni instructor le-am început deja când aveam 18 ani. Am absolvit Cursurile de Formare Instructor Fitness Aerobic, la Federația Română Sportul pentru toți din România. Acesta a fost doar începutul, am continuat să mă specializez cu orice workshop, convenție de fitness și eveniment posibil”, rememorează bistrițeanca.

Deși mulți străini care aleg să se mute în Austria au nevoie de o perioadă de adaptare, pentru a se putea obișnui cu limba, cu cultura și obiceiurile, nu a fost și cazul Sandei, pe care a ajutat-o foarte mult faptul că vorbește foarte bine germana, dar și vizitele dese în Germania și Austria.

„Asta m-a ajutat să mă familiarizez și cu obiceiurile și cultura nemților, cu mentalitatea lor. Formele mele de promovare sunt adaptate local, iar faptul că vorbesc limba lor este un avantaj enorm. Nu orice instructor care ar veni aici și ar lua-o de la zero ar avea succes. Nemții și austriecii sunt popoare aparte și ceea ce funcționează în România nu funcționează și aici”, completează Sanda.

Persoane de toate vârstele participă la cursurile Sandei

Cererea este foarte mare, Sanda împărțindu-se momentan între două orașe din Austria, Linz și St. Valentin. Persoane de toate vârstele, de la 15 și până la 65 de ani, vin să încerce să se tonifieze sau să scadă în greutate cu ajutorul celebrelor ghete.

„Am muncit foarte mult să ajung aici. E nevoie de multă implicare, sute și mii de ore de practică, de transpirație, dedicație și perseverență. Nu este o meserie ușoară. Trebuie să mergi în sală, să zâmbești, să motivezi și să inspiri lumea, indiferent dacă pe tine te doare ceva sau ai avut o zi mai proastă. Eu îmi iubesc meseria și o consider o pasiune. Dacă faci ceea ce iubești cel mai mult, nu simți că lucrezi nici măcar o zi în viața ta”, mărturisește antrenoarea de kangoo jumps.

Deși s-a mutat în Austria de mai bine de 10 luni, Sanda revine de fiecare dată când are ocazia la Bistrița. O dată la câteva luni, aceasta se relaxează câte o săptămână pe pământ bistrițean... de care este iremediabil legată.

Foto: Arhivă Personală

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro