Spumă de ciocolată sau de rubarbă cu lămâie, faimoasa „fromage”, specialul paté aux morilles, sau pateul de zbârciogi atât de apreciat în Franţa, unde costă aproape 700 de euro kilogramul – acestea şi multe alte delicatese vor fi savurate de doar 20 de bistriţeni dispuşi să se implice într-un proiect inedit!
Voluntarii Asociaţiei pentru Resurse Francofone Active din Bistriţa au găsit un mod inedit de a se împrieteni şi a mai schimba o vorbă: au pus la cale un proiect cu totul special şi au de gând să gătească specialităţi franţuzeşti pentru 20 de bistriţeni care se înscriu pe lista „Les Dîners de chez Michel”.
„Este vorba pur şi simplu de socializare, de o serie de întâlniri cu prieteni la o cină convivială, cu specific franțuzesc, aşa cum se practică în Franţa. Evenimentul va avea loc pe 22 septembrie şi va fi completat de actorii de la Corint”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Maria Vinay – de la Asociaţia pentru Resurse Francofone Active, adăugând că o parte dintre ingrediente vor fi aduse special din Franţa.
Maria Vinay împreună cu soţul ei, artistul Michel Vinay, stabilit de zeci de ani la Bistriţa – îşi vor pune la dispoziţie minunata casă din Livezile pentru cei 20 de oaspeţi care vor accepta provocarea de a participa la cină.
Meniul primei cine „Chez Michel” va fi compus din aperitive, paté aux morilles (pateu de zbârciogi), spumă de avocado cu somon, jambon afumat crud, bœuf bourguignon, fromage şi un desert din spumă de ciocolată, spumă de rubarbă cu lămâie şi tartă cu fructe – a mai precizat Maria Vinay.
Bistriţenii care vor să participe trebuie să se înscrie până în 18 septembrie, pe pagina de Facebook Les Dîners Chez Michel şi să achite 100 de lei/persoană. Evenimentul este destinat unui număr restrâns de bistriţeni – maxim 20 – iar atmosfera va fi minunat însuflețită de actorii trupei Corint.
Despre artistul Michel Vinay aţi mai citit în Bistriţeanul.ro atunci când şi-a inaugurat la Bistriţa câteva expoziţii personale:
12 capete sacrificate, pentru a transmite un mesaj usturător...!
Picturi şi obiecte pentru bistriţeni, de Ziua Franţei