Numai bani să fie, căci în rest, pe tarabele Jupânului bistrițenii sunt îmbiați cu tot soiul de produse, unul mai gustos și mai apetisant decât altul! De la produse de patiserie, colaci, cozonaci sau brioșe cu gutui, până la jumări, slănină afumată sau fire lungi de cârnaț minuțios împletite – toate îmbie spre o masă îmbelșugată și sățioasă!
Raiul gurmanzilor și al iubitorilor de carne s-a întrupat, în acest weekend, pe pietonalul Liviu Rebreanu – acolo unde tarabele Jupânului sunt încărcate până la refuz cu o serie de preparate de-ale porcului!
Jumări, fire lungi de cârnaț minuțios împletite, slănină afumată, costiță de porc, friptură în untură apetisantă, mușchiuleț împletit cu susan, cotlet haiducesc, jambon afumat în mod tradițional, ceafă de porc, fleică sau piciorușe de porc!
Pentru cei mai pofticioși gurmanzi, pe tarabe există și produse noi, cum ar fi – șunca de pui presată, șunca mozaic, salamul vienez sau cârnații semi-afumați.
De dragul clienților bistrițeni, organizatorii au pregătit inclusiv o bucată uriașă de salam care măsoară 1,3 metri și cântărește peste 10 kilograme. Fiind atracția unei vitrine, salamul a fost deja început pentru că au existat bistrițeni care și-au dorit măcar câteva felii din uriașul produs.
Toate au fost pregătite de Jupânul de la Toamna Bucatelor cu maximă grijă și mult talent iar, ca să nu vi se aplece de atâta carne, în spațiul special amenajat al organizatorilor de la AgroInvest există și două borcane uriașe de murături!
Nu lipsesc nici produsele de patiserie: pâine de casă, cozonaci cu mac sau cu nucă, pâine împletită coaptă pe vatră, colaci și diverse împletituri dar și delicioase și îmbietoare prăjituri de casă: brioșe cu gutui, tarte cu mac și prune, scorușe și gogoși!