Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  18 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Încep controalele în spitale: primele vizate sunt cele din Năsăud, Beclean și Preventoriul de la Ilișua!

05/02/2014 09:06:10 Raluca NECHITI  
Inspectorii sanitari din Bistrița vor începe zilele viitoare controalele în cele trei unități spitalicești, Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud urmând să fie controlat de alți inspectori din țară. Conducerea DSP BN nu neagă că există unele secții cu probleme care ar putea fi închise temporar.

După ce mass-media a semnalat probleme în numeroase spitale din țară, ministul Sănătații a anunțat ieri, într-o videoconferință că din martie vor debuta o serie de controale ample în spitale.

Ministrul Eugen Nicolăescu le-a spus șefilor din sănătate că planul de desfăşurare al controalelor va fi anunţat până în 15 februarie și că inspectorii de la Direcțiile Județene de Sănătate Publice vor verifica unitățile spitalicești din județe cu excepția celor județene.

Spitalele județene vor fi verificate printr-un control „încrucișat” - inspectori din alt județ urmând să ajungă la Bistrița pentru a verifica spitalul de urgență.

Controalele vor demara în 1 martie iar unităţile sanitare care nu respectă normele igienico-sanitare vor fi desfiinţate.

“Acţiunea de control în toate unităţile sanitare publice, vizează, în principal, verificarea condiţiilor igienico-sanitare în care sunt acordate serviciile medicale şi, totodată, instituirea unui standard elementar de curăţenie”, le-a spus ministrul Eugen Nicolăescu tuturor șefilor din sănătate convocați la videoconferință.

Ministrul a precizat că acolo unde deficienţele igienico-sanitare nu pot fi remediate iar măsurile propuse nu pot fi aplicate, se va dispune închiderea unităţilor şi a secţiilor cu probleme.

Controalele vizează verificarea normelor privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, a blocului alimentar, a respectării normelor de supraveghere, de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale, existând numeroase semnale că spitalele nu raportează infacțiile intraspitalicești.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică nu exclude posibilitatea ca unele secții ale spitalelor din Bistrița-Năsăud să fie închise temporar pentru că respectă normele de igienă impuse de Ministerul Sănătății. „Este în general vorba de secții care se află în renovare, dar vom vedea exact după controalele de luna viitoare” a precizat directorul adjunct al DSP dr. Doina Petri.

3989 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro