Explozie de energie și bună-dispoziție, ritmuri electrizante, coveruri célèbre precum Kalashnikov-ul lui Goran Bregovic într-o original variantă dar şi piese originale pline de frenezie au animat în această noapte pietonalul Liviu Rebreanu acolo unde sute de bistriţeni au dansat şi s-au bucurat de ultimul concert al Serbărilor medievale.
Timişorenii de la Popa Şapka – aflaţi pentru prima oară într-un concert la Bistriţa – au încheiat cu un concert electrizant Serbările Medievale care au ţinut oraşul în priză timp de trei zile. Bistriţenii au dansat, au aplaudat şi s-au străduit să cânte alături de muzicienii din Timişoara care şi-au fermecat audienţa cu piesele proprii care le-au adus atât de mult succes in Europa, dar şi cu celebre coveruri – cum a fost melodia lui Goran Bregovic – Kalashnikov, căreia muzicienii timişoreni i-au oferit o nouă şi originală orchestraţie.
Melodiile din folclorul balcanic, rusesc, românesc, ritmurile de balcan pop–ska, acordeonul, balalaika, trompeta, prezenţa şi vocea Ecaterinei, combinaţia de limbi (română, engleză, rusă, bulgară și găgăuză) i-au fermecat pe bistriţeni care au palaudat îndelung concertul muzicienilor.
Aceştia au străbătut 800 de kilometri, sosind la Bistriţa direct din Bulgaria, unde au participat zilele trecute la un festival iar organizatorii Serbărilor Bistriţei Medievale au aşteptat doi ani pentru a reuşi să-i aducă pe scena din central oraşului, ceea ce spune multe despre cât de solicitată este această trupă.
Popa Șapkă este una dintre puținele trupe românești care au răzbit peste granițele ţării, unde au reputat un uriaș succes la fiecare concert susținut în Austria, Ungaria, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Slovenia, Croatia, Macedonia, Serbia precum si în România.
Popa Șapkă a devenit în scurt timp preferata tuturor petrecerilor din oraș, piesele lor pline de energie ridicând de fiecare dată publicul în picioare. Stilul muzical electrizant – cu influente pop, ska, reggae, punk, rock, gipsy și folk, versurile pline de simboluri ce combină limbile română, engleză, rusă, bulgară și găgăuză, precum și instrumentele specifice (accordeon, trompetă, balalaikă) le-au adus o mulțime de fani și concerte.