Încă o tură de bani tocaţi pe hârtii! Este vorba despre bugetul alocat pentru studiul de fezabilitate pentru Aqua Park-ul ce primarul Ovidiu Creţu îl vrea în Wonderland. AFLĂ cum va arăta Aqua Park-ul şi ce puncte de atracţie vor fi construite acolo:
Cu cei cinci miliarde de lei, municipalitatea vrea să plătească un studiu de fezabilitate necesar proiectului Aqua Park. Este o altă parte din parcul de distracţii Wonderland, pe lângă pârtia de schi, pe care primarul Ovidiu Creţu o vrea amenajată în fostul poligon al Armatei.
Aqua Park-ul va fi amenajat pe o suprafaţă de cinci hectare şi va avea următoarele funcţiuni: casă de bilete, birouri şi spaţii administrative. Clădirea principală va avea o suprafaţă minimă de 1.200 de metri pătraţi şi va avea un bazin acoperit destinat adulţilor, dar şi unul pentru copii. În această clădire vor fi amenajate grupuri sanitare, inclusiv unul pentru persoane cu dizabilităţi, o saună umedă, una uscată, o saună cu infraroşu, jacuzzi, un SPA, tobogane interioare care să facă legătura şi cu exteriorul. În plan mai este prevăzută şi amenajarea unui spaţiu cu jocuri: popice/bowling, biliard şi tenis de masă. Vor fi amenajate duşuri, vestiare şi un punct de prim ajutor.
În ceea ce priveşte bazinele exterioare, în plan este prevăzută amenajarea unui bazin pentru copii şi a două bazine pentru adulţi – unul cu apă dulce şi celălalt cu apă sărată. În plus, municipalitatea vrea şi un bazin cu valuri şi hidromasaj. În jurul bazinelor va fi amenajată o plajă şi separat de aceastea va mai fi o plajă unde vizitatorii să poată sta la soare. Duşurile, vestiarele şi grupurile sanitare nu vor lipsi nici de la bazinele exterioare.
Conducerea Primăriei Bistriţa s-a gândit şi la o zonă de agrement în aer liber. Astfel, vor fi construite trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber, spaţiu pentru discotecă în aer liber şi chiar şi un loc de joacă pentru copii unde vor fi montate leagăne cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, avionaşe, etc.), leagăne carusel, construcţii pentru căţărare, piste pentru patine cu role şi biciclete, panouri de beton pentru desenat cu creta şi loc destinat jocurilor sportive statice. Pentru păstrarea curăţeniei va fi amenajat un spaţiu special pentru colectarea selectivă a deşeurilor, iar pentru siguranţa vizitatorilor un punct de observaţie şi de prim ajutor în caz de nevoie.
Municipalitatea are în plan să amenajeze şi parcări subterane în zonă – minim 200 de locuri, iar printre acestea chiar şi un loc pentru un autobus.
Cu cei 510.000 de lei alocaţi în acest an executivul Primăriei vrea să facă un studiu de fezabilitate şi să obţină avizele necesare.