„Două avantaje are Miruna: citeşte mult şi e bună la mate. Două lucruri intră în ipoteză când un elev al meu vrea performanţă:
gândirea logico-matematică şi deschiderile pluridisciplinare Mă bucur că Miruna a reuşit această performanţă.E un produs 100% CNLR” a povestit pentru Bitriţeanul.ro Geta Măluţan, profesoara Mirunei.
Încă o performanţă deosebită pentru Bistriţa, din partea unei eleve din clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”: Deşi nimeni nu se aştepta la o asemenea performanţă, Miruna Vlad a reuşit să câştige locul I la Olimpiada naţională de limbă, comunicare şi literatură română care s-a desfăşurat zilele trecute la Călimăneşti (judeţul Vâlcea) şi a obţinut 119 din 120 de puncte posibile. „
"Sigur că este vorba de multă muncă, de pregătire suplimentară, de subiecte rezolvate şi refăcute. Este important să rescrii un text până când ţi-l apropii, până când rezonezi cu el cu adevărat, iar tehnica se dobândeşte.” a povestit pentru Bistriţeanul.ro profesoara Mirunei Vlad – Georgeta Măluţan, adăugând că eleva sa are două avantaje: citeşte mult şi e bună la matematică. „De altfel, aceste două lucruri intră în ipoteză când un elev al meu vrea performanţă, nu pot comunica în mod real cu el decât dacă are gândire logico-matematică şi deschideri pluridisciplinare.... Miruna a înţeles că nu umblu după ea cu subiecte pentru olimpiadă şi, dacă nu vine ea spre mine, eu îmi văd de activitatea la clasă. A înţeles. A citit. A scris. A întrebat. Şi-a răspuns. Cam atât...”
Geta Măluţan îşi aminteşte că un moment de maximă satisfacţie a fost acela când a fost felicitată de alte colege, profesoare de limba română, pentru performanţa Mirunei care, la proba orală a primit punctajul maxim, uimind cu un răspuns impecabil, cu maturitatea ei şi felul în care şi-a stăpânit ideile. Geta Măluţan a mai explicat că într-un asemenea concurs sunt foarte importante stăpânirea tehnicilor de scriere, capacitatea de sinteză şi viziunea originală asupra textelor literare.
În cadrul concursului, Miruna Vlad a avut de susţinut proba scrisă (3 ore, având două texte suport – Luiza Textoris de Corin Braga şi Ochiul închis de Ana Blandiana – pe care a trebuit să demonstreze, între altele, că le stăpâneşte, le înţelege şi le poate folosi în compunere narativă sau le ştie explica titlul) şi proba orală în care a trebuit să-şi exprime opinia despre afirmaţia: "Felul modern de a-ţi petrece timpul e de a nu avea timp de pierdut"
Şi ca şi cum nu ar fi suficient că este atât de bună la română şi la matematică, Miruna face teatru şi voluntariat (la Tăşuleasa) iar "la clasă e consecventă şi, din ultima bancă, e un receptor model. Cu siguranţă poate ajunge chiar tot ce îşi doreşte. Şi mă bucur că Miruna a reuşit această performanţă.E un produs 100% CNLR. Acum ne pregătim pentru internaţională. Şi ne bucurăm că am reuşit să bucurăm....!” a mai spus Geta Măluţan.
Foto Facebook