Emoţionată, foarte elegantă şi însărcinată în luna a 9-a, având doar câteva zile până la naştere, pictoriţa Alina Berbecaru nu a ratat ocazia de a-şi expune picturile în restaurantul-galerie Rapsodia. Artista a mulţumit pentru onoarea de a fi primul artist care expune în inedita şi spectaculoasa galerie culinară...
„Arta cu cei mai mulţi adepţi rămâne totuşi arta culinară” este inscripţionat pe una dintre mesele restaurantului-galerie Rapsodia – fosta rezidenţă a cuplului Ceauşescu, atunci când se afla în trecere prin Bistriţa.
Clădirea a găzduit astă seară primul vernisaj, prima expoziţie de picturi ale artistei Alina Berbecaru, urmând ca de mâine, de la ora 12.00, restaurantul să fie deschis şi publicului larg care poate delecta nu doar cu delicatesele picturale ci şi cu delicatese culinare.
„Am optat pentru combinaţia aceasta de artă şi pictură pentru că am crescut în Sângeorz, în preajma sculptorului Maxim Dumitraş” a povestit astă-seară proprietarul Traian Ogâgău, recunoscând că probabil din tinereţe s-a înfiripat în el dragostea şi admiraţia pentru artă.
„Vreau să vă meargă bine afacerile, ca să treceţi cât mai des şi pe la restaurant” a mai spus, glumind, proprietarul localului.
Marcel Lupşe a remarcat că se bucură că în Bistriţa s-a deschis încă o galerie de artă, chiar dacă ea se află într-un spaţiu neconvenţional. În perioada interbelică – toate restaurantele cu ştaif aveau expuse pe pereţi lucrări de artă ale pictorilor contemporani, a mai spus Marcel Lupşe.
În anii 90, în fosta casă a lui Ceauşescu a funcţionat pentru câţiva ani Muzeul de Gravură Contemporană şi o foarte cochetă galerie de artă.
„Este o clădire construită la începutul secolului 20, într-un minunat stil neoromânesc – un spaţiu în care atmosfera interbelică pluteşte încă în aer şi care şi-a găsit un artist pe măsură...” a recunoscut şi istoricul de artă Vasile Duda.
Poate părea neobişnuit ca lucrări de artă să fie expuse într-un spaţiu atât de pragmatic, a mai spus Vasile Duda, explicând că artista propune un dialog între două lumi care ar trebui să fie complementare...
Vernisajul s-a încheiat cu discursul lui Florin Ionescu, reprezentant al Cramei Oprişor care a descris, foarte inspirat, că bistriţenii au de-a face cu o adevărată rapsodie a gusturilor şi a vizualului. Florin Ionescu le-a urat bistriţenilor să treacă pragul restaurantului până când vor învăţa pe de rost toate cuvintele minunate inscripţionate pe mesele localului: un prieten se câştigă cu un pahar de vin şi se păstrează cu un butoi - a conchis invitatul.