Elevii Grupului Şcolar din Telciu au scăpat astăzi de emoţiile bacalaureatului. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Comisia Judeţeană responsabilă de buna desfăşurare a examenului a decis amânarea evaluării elevilor pentru ziua de miercuri, 13 iunie.
Pentru că în şcoală instalaţia electrică nu era repusă în funcţiune la ora 12.00, când ar fi trebuit să înceapă examenul de bacalaureat, Comisia Judeţeană a stabilit amânarea examenului pentru ziua de miercuri – a declarat pentru Bistriţeanul.ro Carmen Roiban, purtătorul de cuvânt al ISJ.
Aşa cum a anunţat vineri Inspectoratul Şcolar Judeţean, în restul şcolilor din judeţ examenul de bacalureat a început astăzi, la ora 12.00, cu proba A, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
„Aproximativ 75 de elevi din 3 clase a XII-a au început examenul de bacalaureat astăzi, în Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Alte patru clase au fost programate pentru ziua de mâine şi tot de mâine examinarea va începe de la ora 9.00, aşa cum a fost stabilit şi în anii anteriori”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro Constantin Rus, directorul colegiului. Pentru miercuri a fost programată clasa a XII-a, care va fi evaluată la competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă – respectiv germană.
Pentru că predarea ultimelor rezultate la alegerile desfăşurate duminică s-a încheiat la ora 6.30 dimineaţa, profesorii Colegiului „Liviu Rebreanu” au avut timp să se pregătească de începerea primei probe a examenului de bacalureat. „Singura dificultate ţine de faptul că în şcoală încă se desfăşoară cursuri, clasele IX – XI nu sunt în vacanţă, iar pentru unii elevi poate să devină dificilă concentrarea la examen... Dar să sperăm că totul va decurge foarte bine”, a mai spus directorul Constantin Rus.
La Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” 230 de absolvenţi au început examenul de bacalaureat tot la ora 12.00, fără niciun incident. Dintre aceştia, 34 de absolvenţi vor susţine miercuri, de la ora 9.00 – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă maghiară, a precizat pentru Bistriţeanul.ro profesoara Iulia Vlad.