Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



În Spitalul Orăşenesc Beclean nu se fac analize pentru Clostridium

18/05/2016 17:18:01 Ana ȘTEFĂNEL  
Spitalul din Beclean a raportat în anul 2015 trei infecţii intraspitaliceşti, niciuna cauzată de Clostridium Difficile, bacteria care a făcut victime în Bistriţa. În Spitalul Orăşenesc Beclean nu se face analiza pentru depistarea Clostridium Difficile:

Spitalul Orăşenesc Beclean a raportat în anul 2015 doar trei infecţii nosocomiale, cele consemnate în raportul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Două dintre acestea au fost depistate în secţia Interne a spitalului unde doi pacienţi au suferit de o afecţiune acută respiratorie. Al treilea caz a fost o suprainfecţie a plăgii operatorii, depistat în secţia Chirurgie.

Conform informaţiilor obţinute de la Spitalul Orăşenesc Beclean, în spital nu se fac analize pentru bacilul Clostridium Difficile, doar pentru următoarele microorganisme patogene: Staphylococcus aureus, Streptococ beta hemolitic Gr. A, C, G, Staphylococcus saprophyticus, Streptococ Beta hemolitic Gr. B, Escherichia Coli, Pseudomonas spp., Proteus spp., Enterobacter spp., Klebsiella spp., Citrobacter, Enterococcus spp., Candida spp., Shigella şi Salmonella.

Pacienţii cu infecţii sunt direcţionaţi către secţia Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar precizarea venită din partea spitalului din Beclean în legătură cu infecţiile generate de Clostridium Difficile este: „infecţia cu Clostridium nu se poate preciza la Spitalul Orăşenesc Beclean. Pacienţii sunt direcţionaţi la Secţia Boli Infecţioase Bistriţa. Nu au fost cazuri”.

Reporterii Bistriţeanul.ro au aflat de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Orăşenesc Beclean, dr. Mirela Jurj şi de la managerul spitalului, dr. Maria Timar, că pacienţii care au fost depistaţi cu infecţii nosocomiale „au fost izolaţi, s-au efectuat culturi şi examene bacteriologice, au primit tratament cu antibiotic conform antibiogramei; s-a efectuat dezinfecţie terminală; au fost verificate respectarea circuitelor funcţionale, limitarea accesului vizitatorilor”.

Reamintim că în anul 2015 raportul Direcţiei de Sănătate Bistriţa-Năsăud cu privire la infecţiile nosocomiale conţine cinci astfel de cazuri, trei în Beclean şi două în Bistriţa. Tot DSP BN recunoaşte în acelaşi an 78 de infecţii doar cu Clostridium Difficile, niciuna de origine intraspitalicească. Asta, deşi în 99% dintre cazuri această infecţie este nosocomială.

 

4566 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro