În această dimineață Primăria Bistrița a deschis în piața de gros de pe strada Tărpiului - singurul punct unde pot fi sacrificați mieii din județul Bistrița-Năsăud, autorizat de veterinarii bistrițeni. Deocamdată se lasă așteptați și vânzătorii, dar și cumpărătorii.
Aproximativ 3000 de miei vor fi sacrificați în perioada Paștilor în Piața Agroalimentară din Bistrița însă, deși autoritățile s-au grăbit să deschidă și să curețe zona unde urmează să fie sacrificați mieii - atât vânzătorii, cât și cumpărătorii se lasă, ca de obicei, așteptați.
Cel mai probabil, mergând după experiența din anii trecuți, vânzătorii își vor face apariția doar miercuri în piața de pe strada Tărpiului.
Între timp, în magazinele din Bistrița a apărut deja carnea de miel.
Cea mai ieftină, respectiv 22,5 lei kilogramul, este pusă în vânzare la carmangeriile unor producători locali din oraș, în timp ce în supermarketuri prețurile variază între 24 și 27 de lei pentru kilogram, de la supermarketuri putându-se cumpăra cel mai puțin un sfert de miel.
În total, în perioada sărbătorilor pascale, veterinarii apreciază că în județ sunt sacrificați între 35.000 și 40.000 de miei și iezi.