Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  246 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



În fotografie, şcoala nu este esenţială. Totul e să-ţi placă şi să exersezi foarte mult...

18/01/2014 13:46:42 Ioana BRADEA  
Ovidiu Lazăr, fotograful amator din Bistriţa care a pus Rodna pe harta lumii, cu o spectasculoasă ceaţă aurie surprinsă într-un răsărit magic, trăieşte acum la Cluj, este inginer în industria alimentară, este îndrăgostit de peisajele superbe din România dar visează să ajungă şi în Patagonia să facă fotografii.

“Da, îmi doresc cât mai multe ture atât în România (sunt incredibile locurile din ţara noastră) cât şi prin lumea largă... Deja am văzut foarte multe locuri, dar sunt mult mai numeroase altele care rămân în vizor sau chiar în imaginaţie... Cred că Patagonia ar fi un “vârf” pe care aş dori să-l ating într-o bună zi.... Şi o expoziţie personală, de ce nu...?:)” a povestit Ovidiu Lazăr zilele trecute pentru Bistriţeanul.ro.

Inginerul de 39 de ani stabilit la Cluj a postat pe site-ul celebrei publicații National Geographic fotografia unei case din Rodna, învăluită într-o spectaculoasă ceață aurie, iar editorii celebrei reviste au fost atât de impresionaţi încât au selectat imaginea pentru a face parte dintr-o colecţie cu cele mai frumoase peisaje surprinse la răsărit şi apus.

Când priveşti acasă, de la căldură un peisaj frumos, la calculator, de multe ori nici nu te gândeşti cum a ajuns fotograful respectiv acolo... Dar şi în natură sunt locuri riscante şi periculoase. De exemplu, pentru un peisaj de iarnă, la răsărit, trebuie să fii la locul potrivit, cam cu o oră înainte de răsăritul soarelui, ceea ce înseamnă că trebuie să te porneşti de-acasă şi pe la 3-4 noaptea pentru a ajunge în locaţia pe care vrei s-o fotografiezi... Şi temperatura de afară la peste 2000 m variază lejer între -10 şi -30 grade câteodată pe un vânt teribil... ceea ce te face s-o simţi de -50, plus zăpada de câţiva metri... Iar dacă mai trebuie să şi urci cu tot echipamentul în spate care are în unele cazuri 10-15 kilograme, pe crestele munţilor.... Nu e chiar atât de plăcut şi uşor...:)” recunoaşte Ovidiu Lazăr.

Despre fotografia inclusă de editorii celebrei publicaţii National Georgraphic în colecţia “Ora de Aur”, Ovidiu Lazăr a povestit pentru Bistriţeanul.ro că “a fost făcută la coborârea de pe Vârful Roşu spre Valea Blaznei, anul trecut :)” 

Ovidiu nu a primit niciun ban pentru ea: “Pozele rămân în galeria National Geographic, la o rezoluţie mică, şi doar ei au dreptul să folosească, însă cu acceptul autorului. Nu le poate folosi nimeni, şi nu a fost vorba de niciun onorariu :) E grozav doar şi numai faptul că ajung să-ţi publice o fotografie! Pentru mine e suficient, atâta timp cât apare şi autorul...!”

Cele mai spectaculoase locuri, în judeţul nostru ar fi – pentru Ovidiu Lazăr – Munţii Rodnei, cu cele trei vârfuri de peste 2.000 m (Roşu, Ineuţ, Ineu), lacurile glaciare Lala Mic şi Mare şi Vârful Bistriciorul, de 1.999 de metri, cu urcare de la Colibiţa...

Ovidiu Lazăr mai crede că pentru un fotograf profesionist, o şcoală specializată poate ajuta mult, mai ales în fotografia de studio şi în postprocesare. “Dar nu este esenţială, totul e să vrei, să-ţi placă şi să exersezi foarte mult... Feedbackul vine de la sine, ai sau nu înclinaţie pentru asta... Numai când greşeşti înveţi, poţi face un cadru care ţie ţi se pare superb, dar de fapt el nu are nici un impact asupra celorlalţi sau nu are nicio valoare, poate fi greşită încadrarea, sau poate nu ai reuşit să transmiţi ce ai vrut... Te corectezi şi încerci din nou şi din nou...” mai spune Ovidiu Lazăr.

Mai multe despre fotograful bistriţean puteţi afla AICI.

Foto: ovidiulazar.blogspot.ro.

4172 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro