Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  174 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



În cel mai luxos hotel al Bistriţei miroase savuros a pastramă, cârnaţ şi brânză de oaie! E ziua internaţională a muntelui

11/12/2015 14:26:48 Ioana BRADEA  
Specialişti, profesori universitari, agronomi, secretari de stat, oameni de ştiinţă, cercetători, dar şi numeroşi producători şi oameni ai muntelui au colorat azi atmosfera la Hotel Metropolis în holul căruia a fost deschisă şi o expoziţie „cu gustare” de produse din carne, felurite tipuri de brânză, dar şi dulceţuri şi siropuri eco.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Muntelui, în Bistriţa-Năsăud, la Hotel Metropolis s-a desfăşurat azi cea de a 11-a Conferinţă Naţională a Forumului Montan din România, eveniment organizat în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Agenţia Zonei Montane (MADR).

Evenimentul a debutat în această dimineaţă cu discursuri din partea autorităţilor judeţene care au salutat prezenţa atâtor specialişti la Bistriţa. Principala tematică a conferinţei a fost „Parteneriatul Montan Internaţional (ONU)” pentru anul 2015 – produsul montan, munţii şi schimbările climatice, la dezbateri fiind prezenţi factori de decizie de la nivel guvernamental, oameni de ştiinţă, reprezentanţi ai mediului universitar, cercetători precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale din ţară.

Lucrările conferinţei au fost prezidate de profesorul universitar doctor Radu Rey, preşedintele Forumului Montan din România, care a şi prezentat un Raport al Forumului Montan din România pe 2015 – iar cei care au luat cuvântul au fost dr. ec. Lazăr Latu (Director general la Agenţia Zonei Montane/MADR, Membru în Consiliul Naţional al Muntelui) care a prezentat Munţii Carpaţi şi valorile lor. „Produsul montan”, prof.univ.dr. Ioan Jelev de la Academia de ştiinţe Agricole şi Silvice care a conferenţiat despre Munţii şi efectele schimbărilor climatice, dr. ing. CS1 Teodor Maruşca, Director general – ICD –Pajişti Braşov (ASAS) care a conferenţiat despre Sistemul agro-silvo-pastoral şi schimbările climatice şi bistriţeanul Emil Iugan care a prezentat Un exemplu de dezvoltare rurală montană durabilă-integrată, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Din program nu au lipsit prezentarea unor proiecte susţinute de ing. Ioan Agapi – Director FAMD, Vicepreşedinte al FMR, proiecte româno-elveţiene („Stâne moderne în Carpaţii României”), româno-norvegiene („Valorificarea fructelor de pădure sălbatice”).

Despre „Stimularea turismului rural montan prin formare vocaţională. Proiect INROTUR” a povestit cercetătorul ştiinţific Andrei Coca, despre Nevoia de „cultură montană” în societatea românească a explicat prof. univ. dr. Corneliu Bucur, iar despre Experimentul Ardan a povestit prof. Ing. Petre Cătineanu, membru - Consiliul Director al FMR.

De departe, cele mai multe priviri au fost atrase, însă, către mesele întinse pline de bunătăţi şi produse montane autentice - de la mâncare, la vin, ţuică, multiple soiuri de brânză şi până la curele, brâuri bărbăteşti sau opincuţe tricolore create de Floarea Cosmi, globuri şi ornamente pentru brad...

2588 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro