Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  42 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015În Bistrița au fost descoperite monede de pe vremea lui Burebista!

28/08/2014 13:08:11 Ioana BRADEA  
„Este un impresionant tezaur de denari romani republicani, de o mare frumusețe și importanță, pentru că demonstratează faptul că monedele romane circulau frecvent în Dacia cu mult înainte de cucerirea ei de către romani” a explicat pentru Bistrițeanul.ro George Marinescu, cercetător în cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Un bistrițean care a dorit să-și păstreze anonimatul a descoperit săptămâna trecută 37 de denari romani republicani, dintre care 9 erau în stare fragmentară iar ceilalți – întregi. Bistrițeanul a predat tezaurul la Muzeul Județean, așa cum prevede legea, și nu mică i-a fost mirarea când a aflat că monedele datează din anii 150 – 160 înainte de Hristos.

Este un impresionant tezaur de denari romani republicani, de o mare frumusețe și importanță, mai ales pentru că demonstratează că monedele romane circulau frecvent în Dacia cu mult înainte de cucerirea ei de către romani. Sunt contemporane, practic, perioadei în care a domnit Burebista” a explicat pentru Bistrițeanul.ro George Marinescu, cercetător științific în cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

George Marinescu s-a și deplasat la locul descoperirii pentru investigații suplimentare unde s-au mai descoperit încă 8 monede de aceeași factură. Statul român recompensează asemenea descoperiri și oferă celor care au norocul sau știința de a le găsi până la 45% din valoarea obiectului descoperit.

Monedele descoperite săptămâna trecută se află în plin proces de expertiză iar valoarea lor va fi stabilită ulterior, în funcție de dimensiunea lor, de starea de conservare, și de alți factori științifici” a mai spus George Marinescu, adăugând că în Bistrița-Năsăud au mai fost descoperiți la Visuia 700 de denari sau la Șieu Odorhei, unde s-au găsit tetradrahme de dimensiuni mai mari, extrem de valoroase și expuse acum în colecțiile Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Alte detalii despre acest subiect puteți citi chiar AICI.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro