Deşi iniţial nu era programat să fie un concert caritabil, impresionaţi de drama profesoarei de religie Crina Cârcu, zeci de elevi şi profesori implicaţi în proiectul „Voluntarii îşi fac vocea auzită” i-au dedicat astă-seară un emoţionant concert de colinde. Au fost răsplătiţi cu savuroase prăjituri, colaci şi cozonaci!
Zeci de copii şi profesori din Bistriţa şi Gledin au urcat astă-seară pe scena Sinagogii, într-un emoţionant concert organizat pentru ajutarea familiei Crinei Cârcu şi pentru a strânge fonduri care să contribuie cât de cât la lupta profesoarei cu necruţătoarea boală cu care luptă.
O urnă a fost amplasată în acest sens în Sinagogă şi inclusiv Alexandru Pugna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a venit cu o mică contribuţie şi un mesaj de încurajare din partea preşedintelui Radu Moldovan.
„Am fost impresionaţi de povestea citită pe Bistriţeanul.ro şi, având în vedere că Andrei, fiul Crinei Cârcu este elev în clasa a II-a chiar la noi în şcoală, am decis cu toţii să-i dedicăm acest spectacol şi să cântăm pentru el şi pentru mama lui, în speranţa că se va însănătoşi în curând. Urna pe care am amenajat-o pentru acest concert va circula în continuare, prin şcolile partenere implicate în proiect, până de Crăciun, când le vom dona toţi banii strânşi…”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Florina Vlasin – profesoara pentru învăţământ primar şi preşedinte al Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară Bistriţa-Năsăud.
Spectacolul intitulat „SUFLET PENTRU SUFLET” a debutat cu un mini-concert susţinut de corul Şcolii Gimanziale Nr 1 (coordonator profesoara Maria Nigel) şi prichindeii din clasa a II-a F (coordonaţi de profesoarele Cosmina Pătraş şi Florina Vlasin).
A fost continuat de Corul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2, dirijaţi de Cornel Pop dar însoţiţi, astă-seară, de profesoara Oana Marţian, interpretul şi compozitorul de folk Florin Săsărman şi Corul Asociației Culturale Sfântul Pahomie Gledin coordonaţi de profesoara Loredana Toma, profesor de canto la Liceul de Muzică „Tudor Jarda" din Bistriţa. Concertul s-a încheiat cu recitalul susţinut de urătorii Colegiului Tehnic INFOEL din Bistrița, coordonaţi de profesoara Laura Someşan.
Este vorba despre un demers iniţiat de reprezentanţi locali ai Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară între care se numără Colegiul Tehnic Infoel din Bistriţa, coordonat de profesoara Laura Someşan, preşedinte SNAC şi Şcoala Gimnazială Numărul 1, Bistriţa coordonată de profesoara pentru învăţământ primar, Florina Vlasin, preşedinte SNAC. De altfel, la spectacolul din această seară a asistat şi un reprezentat judeţean al Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară - prof. dr. Daniel Pavelea şi Ioan Ioja, inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale în cadrul ISJ Bistriţa-Năsăud.
Partenerii evenimentului au fost Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Societatea de Concerte Bistrița, S.C. Centrul Privat de Afaceri S.R.L. (Bistriţa), Asociaţia Culturală „Sfântul Pahomie" din Gledin şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Bistriţa.
Spectacolul „Suflet pentru suflet" a fost doar unul dintre evenimentele foarte interesante propuse în cadrul proiectului „Voluntarii îşi fac vocea auzită”, lansat în octombrie, la Centrul German.