Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Hoțul și păgubitul, la mediator. Cum i-a permis noul Cod Penal unui hoț clujean să scape după un jaf ca-n filme

22/06/2017 17:19:31 Bianca SARA  
Ștefan Ciasar, un hoț de meserie cu un cazier bogat, a scăpat de închisoare, după ce a pus la punct un jaf ca-n filme. Cum a fost posibil? Ei bine, noul Cod Penal a permis asta, hoțul și păgubitul fiind împăcați de un mediator.

Ieri, Bistrițeanul.ro arăta cum Ștefan Ciasar, un hoț din Cluj-Napoca, a scăpat de închisoare după ce anul trecut a spart casa unui bistrițean, de unde a furat un seif în care se aflau 110.000 de euro. Mai multe puteți citi AICI. 

Proprietarul, un bistrițean de 47 de ani, își ținea seiful în apartamentul său din Bistrița. În timp ce locuința era goală, Ciasar, împreună cu un alt bistrițean, au spart yala, au pătruns în interior și au luat cu totul seiful, care nu fusese asigurat în perete. Pentru a-l transporta, cei doi hoți s-au folosit de un geamantan. Povestea o puteți citi AICI.

Ciasar a scăpat de închisoare, după ce s-a împăcat cu păgubitul. În acest caz a intervenit mediatorul Bianca Pintea. Hoțul a fost de acord să returneze păgubitului suma furată și a scăpat de pedeapsă la un an de la comiterea jafului, după doar 8 înfățișări.

Surse Bistrițeanul.ro spun că complicele la acest furt este rudă cu păgubitul, iar acest lucru ar fi cântărit mult în decizia de împăcare. 

Avocatul Aris Cupșa ne explică cum este posibil ca un hoț de meserie să scape de închisoare după un tun ca-n filme:

„După noul Cod Penal e posibilă împăcarea la furt. Se dă o soluție la final, în care se spune că se încetează procesul penal. Am mai întâlnit astfel de cazuri, mai ales când a fost vorba despre sume mai mici. Scopul omului de la care s-a furat este să-și recupereze cât mai mult din prejudiciu. În ceea ce privește faptul că cel trimis în judecată și-a recuperat instrumentele folosite la furt, pare ciudat, numai că, dacă nu s-a dat o codamnare, nu poți lua măsurile de confiscare a bunurilor, oricare ar fi ele”, a explicat Aris Cupșa.

Potrivit noului și vechiului Cod Penal, infracțiunile care permit înlăturarea răspunderii penale în cazul împăcării sunt: furtul, furtul calificat, furtul în scop de folosință, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, înșelăciunea, înșelăciunea privind asigurările, vătămarea corporală din culpă, violența în familie și lovirea sau alte violențe.

 

11454 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro