Mare petrecere mare in Padurea Schullerwald! Zeci de bistriteni sunt prezenti la aceasta ora la "Maialul Bistritean", eveniment organizat de UDMR Organizatia Judeteana si Oraseneasca, UDTM Bistrita si Asociatia Pro Hereditatem.
Va place gulasul unguresc? Daca ca da, nu puteti rata ocazia! Trebuie sa mergeti in Padurea Schullerwald pentru a sarbatori “Maialul Bistritean”.
Festivalul se afla anul acesta la cea de-a X-a editie, iar finantatorii evenimentului sunt: Fundatia Communitas Cluj, Consiliul Local Bistrita, Centru Judetean pentru Cultura, Consiliul Judetean al judetului Harghita, Cercul Prietenesc Vay Adam si Centrul Municipal de Cultura “George Cosbuc”.
Maialul a inceput inca de la ora 10.00 si organizatorii asigura ca ziua va fi plina de evenimente si cei care vor trece pe aici nu se vor plictisi...
Ei au pregatit diferite activitati in aer liber, intreceri sportive si mestesuguri traditionale. Nu lipsesc din “peisaj” nici gospodinele care se intrec in prepararea gulasului traditional.
Pentru iubitorii sporturilor in aer liber, organizatorii au pregatit concursuri de triatlon “Fara varsta”, badminton, tenis de masa, aruncarea cu mingea, saritura cu sacul s.a.
Nici micutii nu au fost uitati – ei pot participa la diferite activitati: jocuri de copii, jocuri cu plastelina, origami, desen etc.
De la ora 14:00, dupa deschiderea oficiala a evenimentului, vor urca pe scena dansatori medievali. Apoi cei prezenti pot urmari un program artistic cu dansuri populare, concert ROLE, iar la ora 16.00 isi vor face aparitia formatiile Kristof Katalin&Milan,Hangyaboy si Desperado din Ungaria.
Gulasul nu este uitat! Vor fi preparate chiar doua - unul de catre organizatorii evenimentul, iar celalalt de catre prietenii veniti tocmai din Ungaria.
Organizatorii prepara un gulas traditional ardelenesc, la aceasta ora patru gospodine municind de zor in jurul ceaoanelor… Au fost “puse la bataie” 50 de kg carne de porc si vita si 40 kg cartofi.
Nici invitatii din Ungaria nu se lasa mai prejos, ei pregatind un gulas traditional unguresc, cu boabe de fasole.