Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Grupul de colindători de la Căianu Mic, mândria comunei!

30/11/2012 12:06:17 Iulia STUPINEAN  
A participat la festivaluri de colinde din întreaga țară și s-a clasat mereu pe primele locuri! Grupul de colindători de la Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” din comuna Căianu Mic încântă publicul de fiecare dată în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Comuna Căianu Mic din județul Bistrița – Năsăud se poate mândri cu tinerii ei colindători care an de an fac cinste comunei prin rezultatele obținute la diverse festivaluri și spectacole la care participă. Cei 30 de elevi de școală și de liceu care formează Grupul de colindători de la Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” au vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

În fiecare iarnă, tinerii de la Căianu Mic duc colinda lor în diverse zone ale țării unde se remarcă prin originalitate și stil. Anul trecut, aceștia au participat la Bistrița la prima ediție a Concursului de Colinde, competiție la care s-au clasat pe locul al II-lea. Anul acesta însă, la același eveniment desfășurat pe data de 24 noiembrie au urcat cu o treaptă mai sus și au ocupat locul I. O altă reușită a tinerilor a fost și la Oradea la Festivalul de Colinde din 2011, când au câștigat Premiul de Excelență din partea organizatorilor. Grupul de colindători de la Căianu Mic a participat de asemenea la diferite spectacole televizate și difuzate pe posturile naționale.

Și luna decembrie a acestui an se anunță a fi una încărcată pentru colindătorii din Căianu Mic. Pe data de 5 decembrie, elevii vor fi prezenți la un Festival de Colinde organizat în orașul Năsăud, pe 14 decembrie se vor afla la Oradea la un alt eveniment similar iar pe 15 decembrie vor participa la faza finală a Festivalului de Colinde de la Cluj. În paralel cu aceste deplasări prin țară, tinerii se vor implica și în acțiunile organizate la nivelul municipiului Bistrița și a județului Bistrița – Năsăud. Ei se vor afla pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița la spectacolele de colinde, apoi la Castelul de la Arcalia unde vor veni colindători din toate colțurile județului, dar și la Prefectura Bistrița – Năsăud când îi vor colinda pe reprezentanții instituției.

Potrivit unuia dintre profesorii coordonatori ai grupului, Grigore Bolbos, tinerii colindători se bucură de un real succes dar și de aprecierea locuitorilor comunei Căianu Mic: “Suntem apreciați pentru originalitate și felul nostru de a transmite mesajul colindelor care ajunge la sufletul omului. Avem susținere morală și suntem încurajați de preotul comunei, de reprezentanții primăriei, de oamenii locului. Și asta nu poate decât să ne bucure și să ne stimuleze să mergem mai departe”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, profesorul Grigore Bolbos.

Pe lângă susținerea morală, tinerii colindători vor avea parte începând din acest an și de susținere financiară din partea administației locale din comuna Căianu Mic. “Avem un grup de colindători cu care nu putem decât să ne mândrim! Tocmai de aceea, se cuvine să îi ajutăm cum putem, mai ales că de multe ori ei se află tot pe drumuri. În perioada următoare, de la bugetul local vom aloca bani pentru plata transportului lor la festivaluri și spectacole cum sunt cele de la Cluj și Oradea”, a precizat noul primar al comunei Căianu Mic, Paul Dumitru Știr.

Grupul de colindători de la Liceul Tehnologic “Ion Căian Românul” din comuna Căianu Mic, județul Bistrița – Năsăud a activat mai mult timp sub numele de „Miorița”. În urmă cu trei ani, grupul a renunțat la această denumire și intrat sub coordonarea a două cadre didactice: profesorul Grigore Bolbos și profesoara Mihaela Retegan, oamenii care îi ajută pe tineri să ducă colindul lor cu mândrie, oriunde în țară.

6136 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro