Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  69 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Greșelile – dar și exemplele pozitive ale bistrițenilor – expuse la vedere, pe internet

17/02/2018 09:29:57 Ioana BRADEA  
Greșelile și erorile de execuție, exemplele negative sau operele proaste amplasate unde nu este cazul sau cele care fac grave deservicii comunității locale - acestea și multe altele vor fi expuse și documentate pe o platformă online. Vor fi aici și recomandări, sfaturi sau informații de interes public, dar și hărți ale siturilor arheologice.

Direcția pentru Cultură Bistrița-Năsăud, reprezentantul Ministerului Culturii în județul nostru, are de gând să cinstească cei 100 de ani ai Centenarului Marii Uniri prin câteva evenimente culturale speciale: „În primul rând vrem să edităm o revistă, un fel de anuar, în care să prezentăm situația monumentelor din județ, lucruri cu care ne putem lăuda în plan istoric și arhitectonic, dar și personalități ale ultimului secol care au influențat viața locală și națională.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro directorul instituției, dr. Alexandru Uiuiu.

Acesta a propus Ministerului Culturii și realizarea unei cărți care să cuprindă articole și studii evocatoare ale unor personalități, ale momentelor Marii Uniri și ale metamorfozelor suferite în ultimul secol de conștiința națională – carte care va surprinde felul în care factorii de coeziune s-au fortificat, de-a lungul timpului și au sporit unitatea poporului.

O altă acțiune se referă la organizarea unei expoziții fotografice având drept temă unitatea românească, evocată în momente semnificative din 1918 până în prezent. „Vor fi fotografii istoric-documentare, dar și fotografii artistice – imagini care să ilustreze valori, evenimente și manifestări care simbolizează unitatea neamului românesc. Vom contribui și la amplasarea bustului lui Iuliu Hossu, în Milaș, un proiect în care sunt implicate mai multe instituții din județ. Noi vom oferi expertiza și probabil și niște bani de la Ministerul Culturii...”, a mai spus Alexandru Uiuiu.

Tot între activitățile care să marcheze Anul Centenarului se află și realizarea unei platforme online care va presupune digitizarea monumentelor eroilor căzuți în timpul primului război mondial, dar nu numai atât. „Vrem ca această platformă să fie o reprezentare a tuturor monumentelor de for public din județ, dar care să cuprindă și recomandări, sfaturi, informații referitoare la cum se obțin avizele pentru amplasări de statui, precum și exemplificări de genul „așa da”, „așa nu”... Ar fi o platformă care va ilustra întregul patrimoniu din Bistrița-Năsăud, inclusiv hărți ale siturilor arheologice, cu expuneri ale elementelor de patrimoniu mobil...”, a punctat Alexandru Uiuiu pentru Bistrițeanul.ro.

3995 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro