Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



GRAV: I-am prins cu MINCIUNA! DSP şi Spitalul Judeţean se încurcă în cifre! De la 0 la 279, într-o săptămână

19/05/2016 15:45:53 Ana ȘTEFĂNEL  
Începem să completăm statistica DSP și, de la o zi la alta, situația se conturează tot mai grav. Deși la început aproape că se făceau că nu au auzit de Clostridium Difficile, o bacterie intraspitalicească extrem de agresivă, astăzi aflăm că Spitalul Județean a făcut 279 de investigări și au mai multe pozitive decât știe DSP.

Lasă-i încet că spun tot și până la urmă ajungem la statistica reală privind infecțiile intraspitalicești în Bistrița-Năsăud!

Cifrele obţinute de Bistrițeanul.ro de la Direcţia de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa se bat cap în cap! De la un număr de doar cinci cazuri de infecţii în Bistrița-Năsăud, niciuna cauzată de Clostridium Difficile, s-a ajuns la 279 de teste efectuate în 2015 şi 85 de infecţii cu Clostridium, chiar dacă săptămâna trecută erau 78.

Bistriţeanul.ro a prezentat o serie de materiale referitoare la infecţiile nosocomiale cu Clostridium Difficile din judeţul nostru în anul 2015, infecţii care, la început, erau inexistente.

Raportul oficial al DSP BN, publicat pe site-ul instituției, conţine cinci cazuri de infecţii nosocomiale în 2015, trei la spitalul din Beclean şi două la Bistriţa. Niciuna dintre cele cinci nu sunt infecţii digestive, deşi reporterii Bistriţeanul.ro au prezentat chiar şi două decese cauzate de bacteria Clostridium Difficile care generează fix infecţii DIGESTIVE.

Tot de la DSP BN, reporterii Bistriţeanul.ro au obţinut informaţia că, de fapt, bacteria care părea să nu existe în Bistriţa-Năsăud, Clostridium Difficile, a cauzat nu mai puţin de 78 de îmbolnăviri, toate înregistrate în secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Bistriţa. Conform (noului) raport al DSP BN, niciuna dintre acestea nu a fost infecţie intraspitalicească, deşi în 99% dintre cazuri Clostridium Difficile este o bacterie de spital.

Chiar dacă până mai ieri, Clostridium Difficile nu reprezenta o problemă în Bistrița-Năsăud, reporterii Bistriţeanul.ro au reușit să scoată la lumină cifrele, dar, cu siguranță, suntem departe de cifrele reale privind îmbolnăvirile intraspitalicești.

Interesant și chiar revoltător este că, pe măsură ce punem întrebări, numărul investigațiilor pentru această bacterie crește și odată cu ele și confirmările pentru infecțiile cu Clostridium. Deocamdată, și Spitalul Județean și DSP BN o țin una și bună că niciuna nu a fost intraspitalicească, deși Bistrițeanul.ro a prezentat cazul unui om de afaceri ucis în 13 zile de bacteria ucigașă, iar în certificatul de deces este menționat clar șocul toxico-septic datorat infecției cu Clostridium Difficile.  

Răspunzând unei cereri pe Legea 544/2001, Spitalul Județean ne dă o informaţie, cum că în anul 2015 s-au făcut nu mai puţin de 279 (!!!) teste pentru depistarea Clostridium Difficile la pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Toate cele 279 de teste au fost efectuate prin metoda cromatografică, adică s-a depistat strict dacă Clostridium Difficile era prezent sau nu în organism, nu şi originea infecţiei. La Institutul Cantacuzino nu s-a trimis nici măcar un test în anul 2015 pentru o analiză mai amănunţită, deşi, se pare, au existat 279 de suspiciuni.

Bun! Avem o nouă cifră, 279 de suspiciuni de infecție cu Clostridium Difficile, analize făcute la Spitalul Județean din Bistrița, care nu apar în nicio raportare oficială.

Mai departe, în răspunsul Spitalului Județean pentru Bistrițeanul.ro, aflăm cu surprindere că din cele 279 de investigații, 85 au fost pozitive. Și, surpriză: DSP are mai puține! Reamintim că în adresa trimisă de DSP BN ziarului nostru referitoare la infecțiile cu Clostridium, instituția avansa săptămâna trecută 78 de cazuri de infecție, toate constatate în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Constatăm o diferență de 7 cazuri în raportarea celor două instituții.

Dacă la cifre cele două instituții nu se înțeleg, la unison susțin că în niciun caz nu a fost vorba de infecții intraspitalicești. În consecință, nici nu s-au luat măsuri pentru prevenirea altor îmbolnăviri în rândul celor care ajungeau în spital.

Așadar, săptămâna trecută nu aveam nimic. Între timp, situația s-a schimbat astfel privind infecția cu Clostridium Difficile în Spitalul Județean de Urgență Bistrița și avem astăzi:

- 279 suspiciuni

- 85 de cazuri confirmate (conform adresei trimisă de Spitalul Județean)

- 78 de cazuri confirmate (conform adresei trimisă de DSP BN)

- 1 caz de deces datorită și infecției cu Clostridium Difficile (conform certificatului de deces prezentat AICI de Bistrițeanul.ro)

 - o suspiciune caz de deces după infectarea cu Clostridium Difficile în Spitalul Județean (vezi AICI)

Este evidentă ușurința și superficialitatea cu care se tratează la Bistrița infecțiile intraspitalicești. GRAV este faptul că nu s-a investigat în niciun caz dacă a fost vorba de infecții intraspitalicești deși majoritatea suspiciunilor au existat în Spitalul Județean, ca de altfel și cazurile confirmate. Iar tratând infecții, fără investigații suplimentare, ca fiind din afara spitalului, nu s-au luat măsurile impuse de Ministerul Sănătății în astfel de cazuri, faptă cu conotație penală.

Reamintim că în articolul 352 din Noul Cod Penal este stipulat faptul că zădărnicirea combaterii bolilor este o infracţiune contra sănătăţii publice.

( 1 ) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

( 2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

7427 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro